Werken nicotine kauwgom?

ik wil nicotine kauwgom kopen maar ik vroeg me af of het echt werkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt er aan waarvoor het moet werken en hoe je het gebruikt. Het ligt er ook aan, als je wilt stoppen met roken, hoe sterk jouw motivatie is. Met nicotinekaugom grijg je op een andere manier nicotine binnen. Dat kan het stoppen met roken extra makkelijker maken. Maar het is geen garantie. Je moet het zelf doen. Ik vond een sigaretje met een nicotinekaugom in mijn mond extra lekker...

Ja dat werkt, en patches ook. Maar een inspanning om niet te roken blijft nodig. Men beweert dat Champix nog betere resultaten geeft. Volhouden!! Ban het gift!!!

Ja die werken zeker. Geef een niet roker maar eens zo'n kauwgompje

Nou ik heb is zon kauwgommetje in men mond gestopt en ik werd er zo ontzettend misselijk van dat ik niet acuut gestopt was met roken maar met die kauwgom bahhh. Voelde me net een coldturkeyjunk. Hoorde van meerdere in mijn omgeving dat ze dat ook hadden.

Het is niet zo dat je geen trek meer hebt in een sigaret met zo'n kauwgompje maar de trek-aanvallen zijn iets minder frequent en wat milder. En je kan wat in je mond stoppen als je trek hebt. Het blijft een hulpmiddel. Ikzelf vond de nicotine zuigtabletten veel prettiger dan de nicotine kauwgom.

Persoonlijk vind ik van niet. Ik geloof dan ook eigenlijk niet in verslaving, en dat mensen in verschillende mate gevoelig zijn voor nicotine (en andere drugs). Ik kom van 50-60 sigaretten per dag, maar heb geen enkel ontwenningsverschijnsel gehad. Wel tien handen met 100 vingers die ineens wat te doen moeten hebben, maar dat is een kwestie van de gewoonte doorbreken - moeilijker dan theoretisch 'afkicken' - en dat lukt me uitstekend met een elektrische sigaret (zonder nicotine), balpennen, theelepeltjes en haaknaalden. Het kan een hulpmiddel zijn als je denkt afkickverschijnselen te voelen, maar ze nemen de trek om een sigaret op te steken ECHT niet weg. Niet meer dan een gewoon kauwgommetje. Ook niet beter dan pleisters of snus of inhalers of andere nictotinevervangers. Het afbouwen van de gewoonte en zo veel mogelijk handelingen die je altijd MET sigaret deed aanleren ZONDER door nieuwe 'paadjes' in je hoofd aan te leggen, vraagt heel veel bewust gedrag, bewust zijn van je handelingen bewust zijn van automatismen en dergelijke. Dat daarbij het op andere wijze nicotine binnenkrijgen je rustiger zou houden, lijkt mij een illusie. Maar : placebo's kunnen HEEL sterk werken, dan weten we ook. Overigens vind ik zelf nicotinekauwgom heel naar ; te hoog gedoseerd ofzo. Ik word van eentje al duizelig en misselijk ; licht in mijn hoofd en naar in mijn maag en buik. Net zoals van Snus eigenlijk. Terwijl ik, nogmaals, zo'n 50 shaggies per dag rookte. (Van 'echte' sigaretten kreeg ik dat trouwens OOK altijd). Ik pak nu elke keer dat ik zin krijg om er eentje te draaien iets dat in mijn buurt ligt en stop dat in de mond ; gek genoeg bevredigd dat de 'rookbehoefte' voldoende. Hoewel de elektrische 'sigaret' - zonder nicotine, nogmaals - me het beste bevalt. Maar dat is dus persoonlijke voorkeur.

bij mij heeft het ook niet gewerkt, als je ze toch wil proberen gebruik het dan op de juiste manier, even kauwen en dan in je wang parkeren, na een tijdje weer even kauwen en weer in je wang parkeren, het is dus niet zoals bij gewone kauwgom, blijven kauwen. Ook de zuigtabletten hebben bij mij niet geholpen, vond ze nog viezer dan de kauwgom, ben er nu, na een aantal misselijke weken met ( ik durf het bijna niet te zeggen) champix vanaf gekomen. Al adviseer ik je dat niet, ik ben er echt ziek van geweest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100