wat is een goed tempo om af te vallen als je 50+ bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je 50+ bent dan gaat afvallen een stuk langzamer dan wanneer je jonger bent. Je lichaam is niet meer in de groei en je verbrandt ook al minder calorieën per dag. Het belangrijkste is dus dat je niet voor een crashdieet kiest, waarbij je in korte tijd ontzettend veel afvalt. Dan krijg je alleen maar last van een slappe huid en daar word je niet mooier van. Doe het dus lekker rustig aan, een pond tot hooguit een kilo per maand, langzaam maar gestaag, zodat je lichaam mee kan krimpen en je ook geen last krijgt van hongeraanvallen. Heel veel succes :)

Niet meer dan 1 kg per week, zo is het redelijk vol te houden en grotere kans dat het blijvend is.

1 pond per week is prachtig. In het begin gaat het vaak wat sneller. Dit is wat diëtistes aanhouden. Overigens niet alleen als je 50+ bent trouwens; dat geldt voor elke volwassen leeftijd.

1 kilo per week is voor alle leeftijden verantwoord. Ook voorkomt dit het jojo effect. Wanneer je snel afvalt is de kans groter dat je nadien het oude gewicht weer terugkrijgt inclusief een paar kilo extra... Streef dus naar +/- 1 kilo per week

Als je niet afvalt om er goed uit te zien in een bikini of bermuda dan is een halve kilo per week een mooi tempo. De kans dat je je daarbij prettig blijft voelen is groter dan bij een sneller tempo waardoor meteen ook de kans op terugvallen kleiner is. Hou in je achterhoofd dat op gewicht blijven belangrijker is dan afvallen want op zich is dat niet zo'n kunst. Probeer dus te achterhalen met welk voedings- en bewegingspatroon je op gewicht kunt blijven. Voor mij scheelt het zoveel mogelijk vermijden van geraffineerde koolhydraten al heel veel. Daardoor heb ik minder honger waardoor ik me minder snel laat verleiden. Zo af en toe vergis ik me en eet achter elkaar een halve zak witte bolletjes leeg. Ondanks het eiwitrijke beleg in de vorm van kaas en vleeswaar blijf ik ervan dooreten, terwijl ik anders aan één zelfgebakken speltboterham genoeg heb. Met volkoren- of Slankbrood bereik ik zo goed als hetzelfde effect: geen honger. Als ik op die manier de koolhydraten zoveel mogelijk beperk tot één maaltijd per dag val ik een halve kilo per week af. Daar blijf ik me prima bij voelen, wat ik heel belangrijk vind.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100