Wie kan er dan EINDELIJK eens uitsluitsel geven of we de vaccin tegen de Mexicaanse griep nu wel of niet moeten nemen?

Ik word er helemaal dol en super onzeker van! Werkelijk NIEMAND durft je te iets aan te raden om het wel of niet te doen! Omdat ik werkzaam ben als wijkziekenverzorgster en we ook een oproep hebben gekregen om ons te laten vaccineren, heb ik me dan toch uiteindelijk maar opgegeven om hem te halen. 16 november gaat het dan gebeuren: mijn eerste injectie!

Maar het blijft maar knagen, vooral als ik hoor dat sommige van mijn collega's het (nog) niet doen, en anderen weer wel................
WAT MOET IK? Wie heeft er hier ECHT verstand van en kan mij alsnog advies geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afgelopen dinsdag heb ik (zwanger 32wk) en mijn zoontje (3jaar) allebei de griepvaccinatie gehaald. Ik heb me eerst even goed verdieptvoordat ik bij zowel mijzelf als mijn zoontje de prik liet zetten. Ik heb veel info gevonden op de site van de WHO. Daar stond allerlei info over zwangeren (die ik nog niet in de media had gehoord) en over kinderen. Ik heb toen besloten om ons beide in te laten enten. Het is nl zo, dat na het inenten de kans op het krijgen van de mex griep minimaal (zelfs bijna te verwaarlozen is). Daarbij komt ook nog eens kijken dat we in NL echt geen vaccinatie krijgen die niet veilig is, er gaan ook de raarste en vreemdste geruchten ten ronde over internet over deze vaccinatie. De mooiste die ik heb gelezen is dat het geen vaccinatie is, maar een chip zodat de overheid ons kan volgen. Als ik je een advies mag geven, zou ik hem zeker halen, om de volgende redenen: * kans op het krijgen van de mex griep is te verwaarlozen * je kunt zelf ook geen anderen besmetten * de mogelijke complicaties van de mex griep zijn groter dan de eventueel bijwerkingen van het vaccin (in iedergeval voor zwangeren) * onze bijwerkingen: pijnlijke plek op de arm waar prik is gezet voor 1 dag en that's it! succes met je keuze!!

Bronnen:
www.who.int

De kans is klein dat er hier iemand zit met écht verstand van de inenting en dan nog, zelfs mensen waarvan je duidelijk advies mag verwachten, spreken elkaar tegen. Persoonlijk zou ik vertrouwen op mijn eigen huisarts en zijn mening of ik me wel of niet moet laten inenten.

Weeg voor jezelf de plus- en min- punten tegen elkaar af en je moet zelf beslissen. Ik zou het wel doen. Zeker omdat je ziekenverzorster bent: Je wil toch niet het risico lopen je patienten te besmetten? Die verhalen dat het vaccin niet veilig is, kloppen niet. Het is uitvoerig getest.

Er staat sinds vandaag een link hier links boven over griep. Als ziekenverzorgster heb je ook een zekere verantwoordelijkheid t.a.v. jouw clienten.

Volgens mijn stiefvader, die de hele inentingcampagne in goede banen leidt, bij GGD Nederland, doe je er absoluut goed aan om je te laten inenten, mits je tot de risicogroep behoord! Toegevoegd na 1 minuut: Met jouw beroep snap ik trouwens niet eens dat je het eventueel niet zou doen, maar dat is mijn mening!

Nou dan zal ik je advies geven waar je wel wat aan hebt... Doe het niet... En ga door dit fit-proces heen zoals het moet... Fit-proces is het, fit betekent aanpassen en dat moet je... Dus als je het doorstaat dan krijg je een beloning en dat is levensvreugde... Dat krijg je met bakken uit de hemel als je de Fit-test doorstaat... Als je het vaccin neemt dan maakt je dat zwak, als dan de epidemie over is dan krijg je geen overwinningsgevoel, geen kracht... Dus neem het niet als je niet echt tot de risicogroep behoort... en laat het over je heen komen, en doorsta het... Vreugde valt je ten deel... Geloof me niet, maar voel wat ik zeg dat het met je doet, en als je voelt dat het klopt ga er dan voor... Jij bent verantwoordelijk voor je lichaam, doe het goede en het lichaam zal je dankbaar zijn... Alsjeblieft... Toegevoegd na 25 minuten: Misslobe wil een antwoord waar ZE WEL WAT AAN HEEFT... Als ik dan een antwoord geef als alle anderen, dan krijgt ze nooit een antwoord waar ze wat aan heeft... Of het werkt voor haar of niet...

Dat moet je helemaal zelf bepalen. Het gaat om je eigen lichaam, dus daar moet je zelf over beslissen.

elk jaar krijg ik een oproep voor de "normale"griepprik omdat ik tot een risicogroep behoor. en ik haal hem zonder moeite elk jaar weer. Nu heb ik ook de oproep voor de Mexicaanse en zit met hetzelfde als jij. ik denk dat we gewoon voor onszelf moeten beslissen doen we het wel of niet. ik denk tot nu toe ik haal hem gewoon, baat het niet dan schaad het niet, er wordt in mijn ogen te hysterisch over gedaan...aan de andere kant maken al die berichten me toch wel onzeker. ik denk dat niemand echt weet hoe het zal uitvallen omdat het iets nieuws is. de praktijk zal het leren.

XiniX heeft een punt, zelfs als je niet in gene zijde gelooft, maar als dat antwoord je niks zegt moet je je laten inenten, zo simpel is dat.

Ha, die Misslobe; Of je je nu wel of niet laat vaccineren, bepaal het tenminste zelf. Weeg andermans argumenten, maar overtuig jezelf of je het wilt of niet.

Dat is nu net de grap van die hele griep-vaccinatie : je MOET niks. En omdat het helemaal nieuw is, kan ook niemand je garanderen dat het 100 % wel of niet werkt. Laat je je inenten, dan is er altijd een klein kansje dat je daar last van krijgt, of alsnog de griep krijgt, laat je je wel inenten, dan loop je het risico dat je de griep krijgt. of niet, of een andere variant. Volgens mij heeft ook niemand er echt het definitieve verstand van, want ook de deskundigen spreken elkaar een beetje tegen. In ieder geval zijn er een paar situaties waarin je je beter WEL kunt laten vaccineren : - Als je gezondheid dusdanig is of je weerstand zo slecht, dat griep voor jou echt een zware ziekte is of complicatis kan opleveren - Als je beroepsmatig (of om een andere reden) dagelijkse omgang hebt met mensen uit die eerste groep Het kan verstandig zijn je wel te laten vaccineren : - Als je hele jonge kinderen hebt of bijv, mantelzorger bent voor iemand uit een risicogroep, vooral als deze zelf niet gevaccineerd is of kan worden Je hoeft je NIET te laten vaccineren als : - Je gezond bent van lijf en leden, een normale weerstand hebt en je lichaam geen moeite heeft met wat op zich een normale, niet loodzware griep is. En ook geen risico-menten in je directe dagelijkse omgeving hebt. Behalve vaccineren kun je natuurlijk meer dingen doen om de griep te proberen te vermijden ; regelmatig handen wassen, geen grote, dichte mensenmassa's opzoeken, geen dingen doen die je weerstand verkleinen zoals nachtenlang doorhalen of ongezond eten. Niemand kan je daarin adviseren, want jij kent jezelf het best, en je moet ook gewoon een beetje je gevoel volgen. De kans is namelijk nog altijd 99,9 % dat je niet doodgaat met, maar ook dat je niet doodgaat zonder. Het is niet zo dat je voor een keus staat die de hele rest van je leven gaat bepalen. Op grond van je werk is het vermoedelijk verstandig om het wel te doen - je werkt met risicogroepen en loopt daarmee een grotere kans om anderen te besmetten, maar ook om het zelf op te lopen. Maar nogmaals, als je banger bent voor de vaccinatie dan voor de griep, ligt de uiteindelijke beslissing bij jou. Maar neem het zeker ook even op met je huisarts (waarbij ik persoonlijk de doorslag zou laten geven door of hij zelf de prik ' neemt' of niet......)

Gewoon doen. Ik heb hem al gehad en nergens last van, alleen een beetje een gevoelige plek waar ik de injectie heb gekregen

misslobe, jij zoekt zekerheid. Die is er niet. Accepteer dat. Zo is het leven. Het beste dat we kunnen doen is, zo goed mogelijk te beslissen op basis van de vage, onzekere kennis die we hebben. Stel: je liefste vriendin heeft een dierbare verloren, en zit nu vreselijk in de put. De ene dag heeft ze behoefte aan troost, de andere dag wil ze juist even alleen zijn. Nu heb je al even niets van haar gehoord. Je weet niet of je haar nu moet opzoeken om haar te troosten, of juist nog even alleen moet laten. Ga je dan hier de vraag stellen: "Wie kan er dan EINDELIJK eens uitsluitsel geven of ik mijn vriendin moet troosten of alleen moet laten?" Daar is geen antwoord op. Je kunt hooguit jouw vriendin zo goed mogelijk inschatten, en dan een beslissing nemen. En ook dan, wat je ook beslist, er is een kans dat achteraf blijkt dat je verkeerd zat. Zo is het hier ook. Alle aanwijzingen wijzen erop dat je je beter WEL kunt laten vaccineren. Maar al die aanwijzingen zijn net als jouw inschatting van de behoeften van die vriendin: ze zijn gemaakt naar beste weten, maar ze zijn niet 100% zeker. Zo is het leven. Mijn advies zou zijn: Voor jezelf is het niet nodig. Jij bent (neem ik even aan) gezond. De kans dat je echt iets overhoudt aan de griep is klein (maar ook hier: die kans is er wel! zekerheid is er niet). Voor jouw patiënten is het loeihard nodig. Je kunt zwakke mensen besmetten met iets dat voor jouzelf hooguit strontvervelend is, maar voor hen fataal. Ik vind dat je vooral de *morele* plicht hebt je te laten inenten.

Niemand kan dit voor je bepalen, een arts kan het aanraden maar nooit garantie geven want het blijkt ook al dat mensen immuum zijn tegen deze spuit. De enige maatregel die je al kan nemen en de nodige dagelijkse vitamines en verse groenten zoveel mogelijk blijven eten. Zodat je al niet verzwakt bent en het dan eerder kan krijgen. Extra vitamine C nemen want de R zit weer in de maand. Ook van de gewone griep kunnen mensen overlijden dit zijn meestal de oudere mensen en krijgen daarover heen een longontsteking. Terwijl deze vaak ook een griepprik hebben gekregen. Maar om zeker te weten dat jij er alles aan hebt gedaan kan je inderdaad je laten enten.

Jij MOET niets en NIEMAND KAN je vertellen wat je moet doen. Het is namelijk een besluit over jouw eigen lichaam, en de eventuele risico's hiermee verbonden. Echter. in jouw specifieke geval telt mee dat je als wijkverpleegster bij mensen thuis komt die al ongezond zijn. Jij kan het vanuit je beroep niet maken omdie griep te krijgen. Dus moet je je laten inenten. Bedenk even hoe je je voelt als jij mensen aan zou steken, en als je eindelijk de symptomen krijgt, merkt dat de dame in straat b nummer 76 van jou de griep heeft gekregen en er aan overlijdt? Je bent opgeroepen omdat je vanwege je werk met mensen in contact komt die tot de risico groep behoort. Dan is voor jou het besluit genomen: Je zou het eigenlijk moeten nemen. Maar uiteindelijk is het nog steeds je eigen beslissing of je hier gehoor aan geeft.

Ik kan je niet vertellen wat je wel en niet moet doen. Ik kan wel zeggen wat ik doe. Ik zit namelijk in de risicogroep en kan me laten inenten. Ik doe het niet, als ik ziek wordt ben ik niet bang dat ik er aan zal dood gaan. Ik heb in mijn leven wel vaker de griep gehad en deze griep is in dat opzicht niet heel veel anders. Ik laat me trouwens niet inenten omdat ik denk dat het voor je lichaam beter is om zelf antistoffen te maken en terug te vechten.

Ik zou het absoluut wél doen. Mijn hoogbejaarde ouders gaan, op advies van mijn broer die arts is, hem deze week wel halen. Zelf hoor ik niet bij de risicogroepen en mag ik hem niet halen, maar ik zou het wel graag willen. Ik geloof helemaal niets van al die indianenverhalen die rondgaan, allemaal paniekzaaierij. Ik heb in het verleden heel vaak de gewone griepprik gehad en nooit ergens last van gehad, dus waarom zou dat nu anders zijn? Maar je moet het zelf beslissen. Alleen: pas op met anderen te besmetten in jouw beroep!

Dit heeft niet zoveel met verstand ervan te maken. Want de ene met verstand zegt ja, de andere nee. Zie hieronder Ik zeg ja doen, je wilt toch niet ziek worden? De kans dat je t krijgt, is redelijk groot met jouw werk, en je besmet minder mensen ermee. Denk hierbij aan je verantwoordelijkheid, want je komt bij zieke mensen over de vloer. Van de griep op zich ga je (meestal) niet dood, maar een zwak lichaam kan het soms niet aan. Normaal wordt elk medicijn zo veel getest, daar was nu geen tijd voor, de basistesten waren goed, het is geen gif. Er is een standaard-procedure om een vaccin te maken, dat is nu ook toegepast. Zowiezo is het nooit zeker wat een medicijn, ook al is die nog zo lang getest, helemaal 100% voor iedereen veilig is. Ik zeg nee niet doen, er is een kans dat je ziek wordt van de griep, maar je weet toch niet wat het vaccin doet? De mensen die het maken zijn niet achterlijk, maar normaal testen ze het langdurig en nu was daar geen tijd voor. Ook al zijn de eerste prognoses tot nu toe okee (getest op mensen). Misschien kan je er iets mee... 100% zekerheid is een sprookje lieve mensen.

Alleen jijzelf kan de keuze maken.!!!!!!!!!!!!! Je hebt een verzorgend beroep en komt dus met veel mensen in aanraking. Kans op (wederzijdse) besmetting is groot. Waarom die onzekerheid.?? Wat ik me afvraag is, waarom deze afkeer tegen de prik. Ik krijg al jaren een injectie tegen de griep en heb nog nooit een reactie gehad. Er zijn zoveel fabel verhalen in en rondom de griep injectie, die moet je gewoon negeren. Ga voor je eigen veiligheid en bedenk dat wel de griep krijgen ook risico's heeft.!!!!!

Doe wat goed voelt, zou ik zeggen. Net als riemen omdoen in de auto. Of het voorkomt dat je aan gort gaat, of je kan er niet uit als je eruit wilt. Het gaat om kansen. Welke kans denk jij dat groter is? En vervolgens die je je riem wel of niet aan. Zo is het met vaccinatie ook. Schat de KANSEN in. Daarvan kan ik je zo al zeggen dat het net als met riemen is. De kans dat je beter af bent met als zonder is vele, vele malen groter, factoren groter. Maar als het je niet zint, gewoon niet doen. Dan zijn er vele anderen die GRAAG je recht op een vaccinatie overnemen. Het zou flauw zijn om ze die te onthouden terwijl jij eigenlijk niet wilt. Als je dan toch ziek wordt (vrijwillig dus) vind ik eigenlijk dat je geen recht op ziekengeld hebt, want je had het kunnen voorkomen dus je doet het vrijwillig. Neem maar vakantie op voor je hoge principes, ik wil er niet aan meebetalen. En ik heb het RECHT op goede verzorging (daar betalen we premie voor), dus indien ik zorg nodig mocht hebben, dan wil ik het recht om zorgpersoneel te *weigeren* dat weigert zich te beschermen of weigert zijn/haar handen te wassen tussen patienten door (dat is net zoiets).

Er zit kwik in het vaccin verwerkt (zie bron), dit is echter volkomen veilig... zegt althans het NVI (zie 2e bron). Dit zijn in elk geval officiële bronnen in plaats van onzinnig geroep, oordeel zelf zou ik zeggen.

Bronnen:
http://www.doh.wa.gov/Publicat/2009_news/0...
http://www.nvi-vaccin.nl/?id=62&bid=1031

Toen ik ontdekte dat ook de gewone griep dodelijk is, ben ik de A/H1N1griep gaan relativeren. Enkel risicogroepen kunnen aan de beide griepen sterven, meer is er niet aan de hand! Men wil gewoon voorkomen dat 't volk zou zeggen dat ze ons te weinig ingelicht hebben of niet genoeg gedaan hebben. Ofwel, maar dat lijkt me minder waarschijnlijk, schrik aanjagen om ons koest te houden. Alleszins uit puur egoïsme.

Laat je niet bang maken. Ook ik werk in de zorg en heb uiteraard ook een oproep gekregen. Ik doe het wel, ik laat me vaccineren. Ik heb nog nooit een andere vaccinatie geweigerd dus waarom zou ik dat nu wel doen. Toegevoegd na 2 minuten: Het vaccin is uitvoerig getest, het blijkt veilig. Je doet het trouwens ook niet alleen voor jezelf maar ook voor de cliënten.

Doe het niet! Altijd overlijden er mensen aan griep. Is deze griep nu zoveel anders? Ik vind de hele zaak flink opgeklopt. Er is een wereldwijde ophef over. Natuurlijk moet de regering er alles aan doen, omdat ze geen verwijten willen. De verwachtingen zijn al zo hoog gespannen. Als je een gezond mens bent is het niet erg om griep te krijgen. Ben je niet gezond en haal je normaal al een injectie tegen griep, doe het dan nu ook.

volg vooral je eigen gezonde verstand er zijn zoveel verschillende berichten kijk wat voor leefstijl je hebt, tot welke doelgroep je behoort - trek je conclusie - laat je vooral niet gek maken

Om je vraag concreet te beantwoorden: Daan de Wit Hij is een onafhankelijke journalist die erg goed raad weet met dit soort verhalen. Hij heeft een 3-delig artikel op zijn site staan over de griep en het vaccin. Het is geen ja-/neeverhaal, al neig ik zelf naar: geen vaccinatie nemen. Er zitten echt teveel stoffen in waarvan we te slecht weten (maaar zeker wel verwachten) dat ze slecht voor je kunnen zijn. Gezond eten, goed slapen, je handen wassen en je er vooral niet druk over maken. Ik ken best wel wat mensen die de mexicaanse griep gehad hebben, en echt... het is gewoon een griepje. Maareh: niet naar mij luisteren, maar Daan de Wit checken:

Bronnen:
http://www.deepjournal.com

ik weet het niet mischien wel of niet

Bronnen:
eu

Ik zou het gewoon wel nemen weet een ding schaat het niet dan baat het ook niet dus neem het gewoon

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100