zijn er middelen om je oren uit te spuiten?

Volgens mij een heel eenvoudige handeling, maar je moet er wel voor naar de huisarts. Zijn er geen middelen waarmee je thuis veilig je oren schoon kunt spuiten?

Audi spray ken ik (een pompje van 11,95 met als enige ingredient 'zeewater'), maar dat helpt alleen voor de dagelijkse reiniging en niet voor een verstopping.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oren uitspuiten met een waterstraal(tje) is niet ongevaarlijk. Als je het te hard doet kan dat beschadigingen geven. Daarom naar de huisarts. Het is wel goed om van te voren wat warme (olijf)olie in je oren te druppelen, zodat het vuil zacht kan worden en gemakkelijk zal loslaten bij het uitspuiten.

Je kunt Otalgan spray halen bij de drogist. Dat heb ik ook. Het spul spuit je in je oren en dan even laten inwerken en het zal automatisch weer uit je oor druppen. Met een doekje haal je de overtollige vloeistof weer weg

Wel eens audispray geprobeerd?

Bronnen:
http://www.health4all-online.nl/N_frame.ht...

De gehoorgang hoeft u in principe niet schoon te maken. Met het puntje van bijvoorbeeld een handdoek en eventueel een beetje water kunt u oorsmeerresten uit de oorschelp verwijderen. We raden u af zeep te gebruiken of met een wattenstaafje in de gehoorgang te gaan. U voorkomt daarmee proppen en ook dat uw gehoorgang gaat ontsteken. Wat zijn de beste middelen Om de prop te verweken, kunt u simpel arachideolie (zoete olie), amandelolie of slaolie in het oor druppelen. Als u geen olie in huis heeft, kunt u dat voor weinig geld in apotheek, drogisterij of supermarkt aanschaffen. Is het trommelvlies beschadigd, dan wordt druppelen met olie afgeraden vanwege de kans op gehoorbeschadiging.

Bronnen:
http://modules.consumentenbond.nl/medicijn...

herkenbaar probleem. Heb er namelijk zelf met regelmaat last van. Heb mijn huisarts gevraagd of er niet iets voor is om het te voorkomen... helaas... niets is mogelijk, je oren werken eigenlijk te goed. Er blijft niets anders op zitten dan keer op keer naar de huisarts te gaan om het overtollige oorsmeer eruit te laten spuiten. Ik weet het het is gewoon lastig en je hoort gewoon een dag helemaal niets. heb zelf weleens geprobeerd uit te spuiten, is geen succes kan je jezelf behoorlijk zeer mee doen hihihihihihi succes ermee....

Heb je wel eens van oor kaarsen gehoord? Het klinkt raar, maar het is echt waar! Het is een kaars die je in je oor moet doen (je moet hierbij op je zij gaan liggen) en vervolgens aan moet steken. Hoe het precies werkt weet ik niet , maar door de warmte wordt het "vuil" in je oor zacht en door de kaars opgenomen (je kan het ook zien na de toepassing). Het is afkomstig van een indianen stam en ik heb het ooit bij een reform winkel gekocht. Zorg er wel voor dat je niet in slaap valt en altijd voorzichtig zijn met vuur! Misschien beter om iemand erbij te vragen.

Voordat je wast uit de winkel haald om voordeliger uit te zijn, zou ik wat je oren betreft toch advies van je huisarts vragen.Namelijk spuiten in oren kan als er een gaatje zit in je trommelvlies ernstige complecaties geven. Toegevoegd na 37 seconden: voordat je WAT

Je moet even een paar dagen met slaolie druppelen in het oor. Dan valt het in de regel na 2 dagen eruit en anders even naar de huisarts want dan is het ook niet pijnlijk meer. Het smeer is veel zachter geworden en valt er eigelijk dan uit door het spuitje water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100