hoe kan ik het beste er mee omgaan dat mijn vriend wilt en blijft roken?

me vriend is voor 1,5 maand gestopt met roken, maar door teveel ruzie in de relatie is hij weer gaan roken. Dit vind ik echt bale.. hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij is verslaafd en hij is niet weer gaan roken, door teveel ruzie in de relatie, maar jullie hebben veel ruzie gekregen, doordat hij aan het afkicken was. Mijn man rookt ook. Ik ben er niet vervelend over, maar in de zomer vraag ik hem altijd naar buiten te gaan, als hij het vergeet, doet het meestal wel uit zichzelf. In de winter zet hij toch regelmatig een raampje open, als ik boven ben op mijn eigen kamer, zoals nu. Ik vraag hem ook erop te letten de cigaret niet onder mijn neus te houden. Kortom, we proberen ermee te leven. Hij kan het echt niet laten, en ik wil hem niet missen.

Geef hem ruimte en vertrouw hem

Wíl hij roken? Wíl jij dat dat hij níet rookt? het is zijn leven, zijn longen. (okee ook de jouwe als hij in huis rookt- maar dan vraag je of hij buiten rookt) Dus alles verder zijn problemen lijkt mij. Als je er echt niet tegen kan zou hij het misschien voor je over moeten hebben om het niet te doen (maarja zo zijn jongens niet). Dus als hij blijft roken zal je het moeten accepteren denk ik, of een ander vriendje zoeken ;)

Je kan hem ook nicotine snoepjes geven of elektrische sigaretten

Als hij wil roken, laat hem dan roken. Maar je hebt het recht om in een rookvrije ruimte te leven. Hij moet dus naar buiten. Ik rook zelf en laat ook niet-rokers ongemoeid.

Rookte die al toen jullie elkaar leerde kennen hij moet zelf willen en als een ander zegt dat ie moet stoppen lukt dat niet hij moet t zelf willen sukses

Het is erg kinderachtig van hem dat hij jou de schuld geeft dat hij weer is gaan roken. Dat is helemaal niet waar. Hij was gespannen van het niet roken en daardoor kreeg hij ruzie met jou. Het had net zo goed ruzie met de buurman of een kapotte auto kunnen zijn, dus het heeft echt helemaal niets met jou te maken. Laat je geen schuldgevoel aanpraten, want dan is er iets anders niet goed in jullie relatie. Als jullie relatie verder goed is, laat hem dan maar lekker roken en stoppen, wanneer hij dat zelf wil. Als hij vaker jou de schuld geeft van iets dat hem niet lukt, dan moet je toch in de gaten krijgen dat het niet alleen maar aan jou ligt, maar eerder aan zijn houding ten opzichte van jou. Denk hier maar eens rustig over na en bedenk dan pas, hoe je dit probleem gaat inpassen in je leven. Succes :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100