Als er 34 miljoen mexicaanse griepvaccins zijn in NL, dan is het toch de bedoeling dat iedereen wordt ingeënt?

Waarom doen ze dan zo moeilijk over of je bij een risicogroep behoort?

Toegevoegd na 11 minuten:
Kleine aanpassing van de vraag:
Als er 34 miljoen vaccins zijn besteld, lijkt het plan toch om iedereen in te enten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat klopt. Maar risico groepen hebben ze al in de dossiers en zijn snel opgeroepen. Tevens vormt deze groep een groter risico om ziek te worden en zal een zware druk leggen op de hulp verleners. De gezonde groep heeft een grotere weerstand. Maar dat wil niet zeggen dat zij geen recht hebben op inentingen. Er zijn genoeg vaccins dus iedereen heeft recht. Ik geef alleen de volgorde aan Lies

Omdat er gevaren aan inenten kleven... Dus er moet al gevaar aan jou kleven dan is het risico van inenten wel te nemen, maar als je gezond bent is het inenten al een risico an sich... Ik denk dat het zo zit...

Het uitgangspunt van je vraag klopt niet. Ze zijn niet in NL, ze zijn besteld. En ze passen vast niet allemaal in 1 doos. Sterker nog, het zou me niks verbazen als de productie enkele *maanden* gaat duren.

Er zijn zoveel vaccins besteld zodat iedereen ingeënt *kan* worden als dat *nodig* is. Tot nu toe lijkt het niet nodig om iedereen in te enten, en het is onzin om dat dan wel te doen. Maar als het wel nodig wordt, dan kan het. Het is dus niet het *plan* om iedereen in te enten, het is een *voorzorgsmaatregel* zodat het kan als het moet. Verder zijn die 34 miljoen vaccins inderdaad nog niet allemaal in Nederland.

Als er 34 miljoen vaccins in NL zijn wil dat zeggen dat bijna iedereen 2 keer (verplicht) ingeënt gaat worden (NL telt 17,5 Milj inwoners). De inenting is gevaarlijker dan de mexicaanse griep en het risco wordt via de media overdreven. Jaarlijks overlijden veel mensen aan een gewone griep dan aan de H1N1.

Nou ik geen tamiflu hoor.Als ze over hebben gaan ze ze maar doorverkopen voor de halve prijs naar een arm land waar schweineflue heerst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100