Mag je binnen de 8 uur na het zetten van een navelpiercing douche?

Deze namiddag om half 4 heb ik een navelpiercing laten zetten, op het blad dat ik mee kreeg staat dat ik er 8 uur vanaf moet blijven. Maar ik vroeg me af, mag ik dan vandaag niet mee douche? Want 8 uur na het zitten is om half 12. Wat doe ik nu het best? Liefst zou ik vandaag mijn haren wassen anders moet ik morgen een uur vroeger opstaan. Weet iemand wat ik het beste doe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je mag er zeker mee onder de douche...wat op het blad staat word mee bedoelt niet met je handen eraan zitten... je piercing gewoon goed wassen met unicura zeep.. en draag geen wollen kleren erover maar katoen.. dus eerst katoen shirt en dan pas wollen trui...

Ik heb gewoon gedouched 's avonds. het is niet erg, maar je moet er wel opletten dat je hem droog maakt, ookal is het een beetje eng. 1 tip: zit er echt niet met je vingers aan! en doe elke dag sterilon erop, en maak het schoon met nutral zeep. ik heb aan het begin gehad dat je hem er graag uit wil halen, en eraan wilt zitten, maar echt NIET doen. als je er vanaf blijft, geneest het goed.

Geloof me, het allerlaatste wat je zou willen is een ontstoken piercing door nu even gemakkelijk te doen! Wanneer je je haar wast, komt er heel veel "rommel" mee naar beneden wat in de wond gaat zitten. Dat wil je echt niet! Gewoon afblijven en morgen een uurtje eerder op. Als je écht eigenwijs wilt zijn, alles dik insmeren met (schone!!!) vaseline en zo onder de douche. Geen vaseline? Ga dan vooral niet met andere goedjes en cremetjes rommelen!!

Het is verstandig om na het zetten van een navelpiercing geen strakke, hoogzittende broeken te dragen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de piercing gaat schuren, bewegen, regelmatig blijft hangen of tegen de rand van je broek stoot. Dit is niet alleen pijnlijk, maar is ook niet goed voor het helingsproces. Vermijd direct contact met wol of pluizige kleding. Draadjes die in de piercing terecht komen, zorgen voor irritaties en een ontsteking kan het gevolg zijn. Het beste is daarom om bij een navel- of tepelpiercing een katoenen hemd of t-shirt te dragen. Douchen met een piercing is heel goed, hierdoor blijft de piercing schoon. Ga niet in bad zitten weken. Dit kan wel, maar gebruik dan een waterdichte pleister. Gebruik deze ook als je je haar met een agressieve shampoo gaat wassen. De piercing moet je zien als een wond en ook zo behandelen

Bronnen:
http://www.piercingplek.nl/Piercing.html

Een douche nemen kan geen kwaad, heb het zelf ook gedaan en dat voelt alleen maar goed

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100