Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Omdat voedsel dat we als ' heet' ervaren, de slijmvliezen prikkelt. Capsaïcine in rode peper bijvoorbeeld.

En, je raadt het al : je darmen zijn OOK slijmvliezen, waarvan het uiteinde eveneens zeer gevoelig is. Dus een beetje pittige maaltijd brandt twee keer : bij het opeten, en bij het uitpoepen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
burgos
12 jaar geleden
Niks meer aan toe tevoegen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dat type huid aan de binnenkant van je hele spijsverteringskanaal noemen we slijmvlies, klopt. Net als je mond en lippen dus, vandaar de 'ook'.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding