in het kort ik heb een zwaarte stem hoe kan ik een lichte krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet een ballon vullen met helium. De kant waarin de de lucht blaast in je mond steken en dan het helium eruit doen. Dan heb je een piepstem maar het duurt maar enkele minuten denk ik.

Een operatie laten doen aan je stembanden, heeft een vriend van me ook gedaan

Op lange termijn: Zangles nemen, dan kun je jouw stemgeluid trainen. Op korte termijn: Neem 'n hamer, en sla op jouw duim....

Als je een man of jongen bent is een zware stem mooi en zou ik even wachten om er iets mee te doen. Als je een vrouw of jonge vrouw bent kan een lage stem ook heel mooi klinken, wat zwoel, geheimzinnig... Maar als je er toch vanaf wilt is een operatie mogelijk aan je stembanden. Of je kan naar een logopedist gaan, die kan je helpen je stem anders te gebruiken zodat de klank anders wordt zonder dat je stembanden daar schade onder lijden. Je zal dan wel veel moeten oefenen maar het kán wel. Succes!

Je schijnt je stem te kunnen trainen. In dit boek staan tips om je stem aan te passen: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/ik-hoor-het-aan-je-stem/1001004011549223/index.html#product_description

Volgens mij ben jij dan het beste gebaat met stemcoaching. Ik weet niet uit welke buurt jij komt maar zowel in België als Nederland rijzen stemcoachpraktijken als paddestoelen uit de grond. Google eens op het woord stemcoach of stemcoaching en lees alvast eens wie de meeste ervaring heeft met stemverlaging. Ik voeg alvast een link bij die het eerst op mijn scherm kwam na het intikken van 'stemcoaching Nederland' Indien dit niet in jouw buurt is dan tik je er gewoon de naam van jouw stad of dorp achter, er zijn volgens mij oplossingen bij de vleet. Succes ermee!

Bronnen:
http://www.rondjestem.com/particulieren.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100