wat zeg je op de geboortedag van een overleden vrouw tegen de echtgenoot van die vrouw?

Als je op bezoek gaat bij iemand op de geboortedag van zijn overleden echtgenote wil je wellicht wat zeggen over de "verjaardag", maar wat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe is het met je? Gaat het een beetje vandaag? Zo laat je merken dat je wel weet dat het een bijzondere dag is zonder er echt iets over te zeggen. En je geeft iemand ruimte er zelf wel iets over te zeggen als hij dat wil

wacht tot de echtgenoot er zelf over begint, vaak is het toch een gevoelig onderwerp... zegt hij niets, dan is de behoefte bij hem er nog niet... praat over andere leuke onderwerpen dan...

Persoonlijk zal ik bloemen meenemen en zegen die zal je vrouw best mooi gevonden hebben zo is ze toch nog onderons ze is pas eg dood als we haar zijn eg zijn vergeten ??

Kun je het niet zeggen zoals het is? Ook al is uw echtgenoot overleden, ik wil u toch feliciteren met zijn verjaardag? Het zal voor haar niet als een verassing komen, ze zal niet vergeten zijn dat hij jarig is. Als je je ongemakkelijk voelt, zeggen.

"Zij is natuurlijk nog steeds in onze/mijn gedachte...."

Misschien kun je er het beste maar niet over beginnen en een vrolijke sfeer creeren.

Ik zou terloops zeggen, niet direct, maar na een poosje: het blijft een rare dag he? En dat dan voorals als ik merk dat de achtergeblevene er echt mee 'zit'. Mogelijk zet het diegene tot 'stoom afblazen' aan. Die kan zich dan ff uiten. Ook kan hij antwoorden met alleen: ja, zeg dat wel! En er vervolgens overheen praten, als hij dat wil.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100