Hoe zorg ik dat ik het minder koud krijg? (Wat helpt goed tegen de kou?)

In de winter heb ik het ALTIJD heel koud en raak ik snel verkouden. Wat valt daar nou tegen te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dikkere truien Kachel hoger Met dekentje op de bank Muts op en handschoenen Sjaaltje om Oorwarmers Dikke schoenen Haar laten staan op alle plekken Huis laten isoleren

Verwarming lekker hoog, heeel warme, zachte sokken dragen, want als je voeten warm zijn, is de rest van je lichaam vaak ook warm, en pak je als je naar buiten gaat goed in. Winddichte jas is altijd handig, en een sjaal om.

Kleding in laagjes dragen: dus bijv 2 dunne t-shirts i.p.v 1 sweater. Ik draag dan altijd thermo-ondergoed (bij de Zeeman, 8 euro voor een long-john en hemd) daaroverheen een col-shirt (van de markt) en dan gewoon een goede broek en trui.

Het helpt om veel lagen over elkaar aan te doen en het is meestal ook heel erg lekker om thermokleding aan te doen

Zodra je griep aan voelt komen gebruik dan nysyleen het helpt echt als je het volgens gebruiksaanwijzing gebruikt.te koop bij reform winkel of apotheek

Hete kruidenthee drinken

wat een vriendin doet is wat meer slapen ze heeft in de winter meer energie nodig dan in de zomer want je moet gwn de (kachel ) op stoken om het zo maar te zeggen

vele geven oplossingen voor het gevolg van je kou. Zoek naar de oorzaak. Mogelijk neem je te weinig calorieën tot je. Eet wat meer of wat vaker zodat je eigen kachel je warmer houd. Denk vanwege je verkoudheden aan voldoende vitaminen.

Bij volwassenen is het net als bij baby'tjes: als de voetjes warm zijn, is alles warm. Dikke sokken in je schoenen en evt. thermo-inlegzooltjes. Binnenshuis lekkere warme sloffen dragen, en een kwartiertje voordat je naar bed gaat je elektrische dekentje aanzetten. Nee, niet alleen voor bejaarden, ook voor koukleumen. Als je eenmaal in bed ligt, kan hij meteen weer uit.

1. Meerdere lagen dragen als isolatie. 2. Drink en eet warme dingen. 3. Neem een warme douche. 4. Draag dikke sokken. 5. Beweeg veel. 6. Denk niet aan de kou!

Ik had het ook altijd koud in de winter. Maar nu niet meer! Ik heb het ondergoed van Damart ontdekt. Thermolactyl, de legendarische vezel van Damart, heeft een thermoregulerend vermogen. Er zijn 5 niveau’s van lichte warmte tot extreme warmte. Ik was zo een koukleum dat ik gekozen hebben voor niveau 5. Ik kan je verzekeren, dan heb je geen kou meer. Ze verkopen ook heerlijke zachte, warme sokken en pyjama's :)

Bronnen:
http://www.damart.be/nl/onderkleding-c-21.html
http://www.damart.nl/nl/verwarmende-kledij...

Misschien ben je in de winter veel minder aktief dan in de zomer en zit je teveel stil. Maak met mooi weer eens een stevige wandeling, zodat je bloed wat beter gaat stromen. Het beste hoor !!

Verkouden word je niet van de kou. Je word verkouden omdat je veel binnen zit, met mensen. Je word besmet met het virus. Ga er regelmatig naar buiten. Maak een lekkere wandeling. Via internet heb je mooie routes in je buurt. Als je weer thuis bent zet een pot thee. Neem verder een warm huispak en een fleece deken. Zet de verwarming niet al te hoog, dan wordt de lucht te droog en je lichaam warmt zelf niet meer op.

Van `koud hebben` wordt je niet verkouden. Wanneer je minder weerstand hebt, neem je sneller een verkoudheidsvirus over. Kleed je lekker aan met `laagjes`,zoals je in enkele vorige antwoorden hebt gelezen,om het niet snel koud te krijgen. (vroeger deed men nog een krant onder de trui wanneer men ging schaatsen of moest fietsen en... dat was heel effectief)

Niksvoeten! Je verliest je warmte het meest via je hoofd!! Dus muts of veel haar.

Thermo legging aantrekken!

Ben zelf nog al een natuurfreek en kijk in dergelijke gevallen naar de natuur hoe ze daar dit soort problemen oplossen. Elk dier dat niet weggekropen is en een winterslaap houdt maakt nu extra vet aan via de de poriën in de huid, dit vet verdeelt zich over het lichaam en geeft ze bescherming tegen de kou. Doordat wij slimme mensen een verwarming hebben uitgevonden produceert ons lichaam bijna geen vet meer om ons te beschermen tegen de kou. Een echte koukleum zou dus baat kunnen hebben aan het invetten van de huid, vele huidzalven die een beschermende werking hebben kan daarvoor gebruikt worden.

Naast de zeer goede tips, is er ook een kwestie van wennen. Na een tijdje in de winter kan je meestal beter tegen de kou, dan als het begin van de winter is.

Als je thuis komt met koude handen, moet je even onder een KOUDE kraan houden niet ijs koud maar iets onder lauw... Ook als je het warm hebt moet je geen extra koude koele druipende cola drinken uit reclames, maar een beetje lauw/heet water. en dikker aankleden, meer bewegen en misschien een beetje alcohol ;)

M'n moeder zegt altijd: als je koude voeten hebt, moet je je hoofd bedekken. (Ze heeft gelijk: je hoofd is relatief groot, en daar verlies je veel warmte.)

Iets actiefs gaan doen; van lichaamsbeweging word je warmer.

Zelf heb/had ik het ook altijd erg koud. Ik heb me een keer laten bloedprikken bij de dokter en wat bleek?: Ik heb een erg laag HB-gehalte, wat betekent dat je een ijzer tekort hebt. Nu heb ik staaltabletten wat mijn hb-gehalte weer wat omhoog haalt. Hierdoor heb ik het nu minder koud. Misschien een idee om dan een keer je bloed te laten controleren?

Jezelf inpakken met zilverfolie ;)

Drink genoeg water. Water is nodig om de temperatuur in je lichaam op peil te houden. Als je te weinig drinkt, dan krijg je het zeker koud. En zorg voor warme voeten. Als je voeten koud zijn, dan is het moeilijk warm te worden. Voor buiten: er zijn van die handwarmers te koop, die zorgen er voor dat je onderweg lekker warme handen kunt hebben. Voor in huis, bijv bij tv of achter pc, lekker een voetenzak. (kijk uit bij opstaan, dat je niet zo weg wilt lopen)

Bronnen:
http://wandelen.twenga.nl/handwarmer.html
http://www.shopwiki.nl/Voetenwarmer

Dit verhaal gaat over een vriend die altijd in de winter vreemd wordt aangekeken. Krijgt commentaar van elk oud vrouwtje op straat. Dit komt omdat hij altijd ook al sneeuwt het enkel alleen een T-shirtje draagt. Heb je het dan nooit kou vraag je je dan af. Maar er zit vele theorieën achter. Dit interesseerde mij en ben naar die ‘’theorieën’ gaan vragen. Het zit allemaal tussen je oren zegt hij. Je moet gewoon niet zo met de kou bezig zijn. Een techniek om het te vergeten. Hij verteld het dan heel mooi dat je de kou moet symboliseren met een A4te waar groot kou op geschreven staat. Van dit A4tje moet vervolgens een propje maken en zo diep mogelijk in je lichaam verstoppen. Je moet ook nooit gaan bibberen. Dan geef je toe aan de kou en krijg je het ook koud. Daarnaast moet je in de zomer zolang mogelijk niets over je T-shirtje doen. Zo lang mogelijk tot diep in de winter. Je lichaam went dan aan de kou omdat het geleidelijk kouder word kan je lichaam er makkelijk aan wennen. Ook na een warme douche zet ik hem een tijdje op zijn koudst. Hierdoor is het nooit kou als je uit de douche vandaan komt. Het heeft ook veel met acceptatie te maken. Als het koud is en je draagt een vest of jas en je hebt het nog steeds fris dan denk je bij je zelf: ‘waarom heb ik het nog steeds koud, moet ik me nog warmer aankleden?’waarneer je dan een T-shirt draagt dan heb je het ook fris dan denk je dan bij je zelf: ‘natuurlijk heb ik het fris ik heb alleen een T-shirt aan’ en waardoor je het gaat accepteren. Er bestaat ook een man in Nederland die ook wel bekend staat als de Iceman. Deze man heeft de Mount Everest beklommen met alleen slechts een boxer aan. Hij verteld ook dat het gewenning is. Hij haalt daarbij de oudheid er bij. In de ijstijd hadden ze ook niet veel kleren aan, maar deze mensen uit die tijd waren er aan gewend. Je kan je lichaam zo trainen dat het er gewend aan raakt. Mijn conclusie is dan ook als volgt dat je het zowel mentaal als fysiek kan trainen. Maar je moet er wel doorzet vermogen voor hebben en de kou accepteren. Nog een laatste tip van die vriend: ‘diep blijven ademhalen’

Bronnen:
een vriend

Jezelf verwarmen aan het warmste plekje in je eigen lichaam. Als je bij jezelf kunt aangeven wat nu het koudste plekje is, dan kan je ook aangeven wat nu eigenlijk het warmste plekje is. Dat plekje kan je gebruiken om zich uit te breiden en jezelf te warmen en te laten doortrekken tot heel je lichaam. Alsof je bij een lekker warme haard zit.

lekker veel hete soep en/of thee

Naar je liefje gaan en vragen als hij jou wil verwarmen. Of hem eens goed kussen en knuffelen :) Geloof me je krijgt er warm van <3

Je kan het warmte gevoel verbeteren door een trui aan te doen of de kachel hoger te zetten , maar je innerlijke warmte versterk je best door vitamine rijk te eten, en je bloedsomloop te verbeteren door vaak bewegingen te doen of aan sport te doen.

sporten!!!! door te sporten stimuleer je je bloedsomloop waardoor je het minder snel koud zal krijgen.

Je zou kunnen proberen om de 2 uur iets te eten, dit houd je energie verbranding op peil. En bij de verbranding van energie komt in je lichaam warmte vrij.

Bronnen:
http://www.hoewerktmijnlichaam.nl/antwoord...

1) Warm bad of warme douche. 2) Magnetron-sloffen, er zijn special sloffen/sokken op de markt die een gevulde zool hebben met bijvoorbeeld een kersenpitten/lavendelvulling erin. Die doe je aan iedere kant 1 minuut in de magnetron en je kruipt fijn op de bank of in bed met de slofjes aan. Heerlijk! Wist je trouwens dat alles van katoen rustig 2 minuten in de magnetron mag? Dus ook een douche-handdoek bijvoorbeeld, die kan je dan lekker in je nek leggen en nummer 2 achter je pyama of trui op je rug. Ik durf te wedden dat je het nu lekker warm hebt :-) Mijn man heeft Fibromyalgie dus ik noem mezelf maar een ervaringsdeskundige haha... En voor de rest: meer aantrekken. Ook weer niet teveel, als je nu al begint met bontlaarzen, handschoenen en dergelijke, kan je dadelijk als het echt vriest helemaal niets hebben. Succes!

Thee drinken en veel douchen! En je moet zorgen dat je handen en voeten warm blijven.

Elke dag een theelepel honing tegen verkoudheid Elke dag met koud water douchen (weerstand) Laagjes kleding Vetlaagje kweken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100