Hoe kan ik me inhouden bij het zien/ruiken van iemand die overgeeft, hoe kan ik er minder onpasselijk van worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent niet de enige die daar slecht tegen kan..ik lijd..leed aan dezelfde kwaal. Wat ik eraan gedaan heb is het volgende: Als ik iemand zie overgeven..of ik ruik het braaksel..dan probeer ik mij voor te stellen dat dit voedsel is en wat daarmee gebeurd is om zo te worden. Dus de inwerking van de maagsap op het voedsel en dus hoe de veranderingen van kleur en geur tot stand komen. Als je je niet kunt voorstellen hoe dat toegaat, moet je eens rode kool die gaar is, besprenkelen met een beetje azijn. Dat doe ik altijd teneinde de smaak nòg iets te verbeteren. Een beetje rationeel proberen te bekijken, dus. Aldus richt je je aandacht naar andere dingen.. De afkeer van braaksel is ons ons trouwens van nature ingegeven, om te voorkomen dat mensen dit voedsel nog eens gaan gebruiken. Het lichaam heeft er namelijk niet voor niets afstand van gedaan, hè.. Als je je dit alles realiseert terwijl je iemand ziet overgeven, ofwel ruik je het braaksel, dan kun je er aanzienlijk veel beter mee omgaan..is mijn ervaring. Hopelijk werkt deze benadering voor jou net zo goed als voor mij.. Groet, Ton

Bij het zien: andere kant opkijken. Je kunt jezelf ook dwingen om onmiddellijk aan iets anders te denken: iets wat je leuk vindt. Het is geconditioneerd namelijk: je hebt jezelf aangeleerd om braaksel vies te vinden om te zien. Om maar iets te noemen: hachee ziet er ook niet echt aangenaam uit, maar waarschijnlijk heb je daar geen moeite mee? Bij het ruiken: meteen niet meer ademen door je neus, maar door je mond. Ook een goeie trouwens bij het snijden van uien!

Kauw op kauwgom of een dropje en zoals wendy al aangaf, door je mond ademen en flink diep ademhalen.

Ik denk dat je er alleen maar tegen kan als je er heel vaak mee geconfronteerd wordt. Toen ik...heel vroeger ;-) met verstandelijk en lichamelijk gehandicapten werkte kwam ik veel in aanraking met ontlasting en overgeefsel. Ik kon er snel tegen en maakte zonder probleem alles schoon. Ik moet daar nu niet meer aan denken, zal het niet meer kunnen ! Dus, door gewenning kun je dr eerder tegen denk ik.

mag je gewoon voor weglopen toch? je hoeft niet overal mee leren omgaan ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100