Kan ik als jongen van 12 zomaar een hartstilstand krijgen?

Ik heb dus al een tijdje last van m'n hart

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tuurlijk kan dat, op iedere leeftijd kan dat maar op jou leeftijd lijk me dat erg onwaarschijnlijk. Of je moet een hartritme stoornis hebben bijvoorbeeld. Mag ik vragen of je iets aan je hart hebt wat door de dokter is bevestigd, of dat je gewoon steken voelt bij je hart? Dit is namelijk heel normaal en daar kan je best angstig van worden, maar veel mensen hebben dat, zeker in de categorie 12 tot 18 jaar. Daar hoef je je niet druk over te maken maar ik ben geen arts natuurlijk. Dus bij twijfel altijd naar de dokter, daar is ie voor

Maak zo snel mogelijk ( het liefst morgenochtend meteen op spreekuur) bij je huisarts en vertel je probleem. Toegevoegd na 1 minuut: Sorry, als antwoord, iedereen (ongeacht welke leeftijd) kan een hartstilstand krijgen door te intensieve inspanning in zeer korte tijd, of door hartklachten in het algemeen, hier is geen leeftijd aan gebonden.

Een hartstilstand is NIET leeftijdgebonden. Het kan iedereen overkomen. Vorig jaar overleed een 44 - jarige man aan een hartstilstand ! In jouw geval is het misschien raadzaam om de huisarts te raadplegen. Je kan alleen gaan of samen met een ouder ! Een ander mogelijk oorzaak kan zijn dat je misschien een verkeerde beweging hebt gemaakt wat een beetje kramp kan veroorzaken in het hart. Een advies : probeer je hart niet te belasten, en probeer ook veel rust te houden. Eet ook veel vis ! Dat is goed voor het hart.

Je bent pas 12, dus maak jezelf niet gek. :) ga even langs de huisarts. En bespreek het ook met je ouders.

Ja, het kan wel maar het is zeer onwaarschijnlijk. Ik ben 13 en hebt het zelf ook gehad. Pijn aan het hart. Mijn moeder heeft het ook gehad. Hoort bij de leeftijd. Maar als je chronische hart pijntjes hebt. Ga dan even naar de huisarts

last van het hart is een breed begrip dus neem (vanwege deze term) dat er (nog) niets door een arts is vastgesteld. in feite kan iedereen elk moment een hartstilstand krijgen, maar zou er niet vanuit gaan dat dit je zou overkomen als er geen redenen zijn er vanuit te gaan dat dit je zou overkomen. mocht je tot een risico factor behoren hoor je dat wel van je arts, en zijn er verschillende dingen om dit te voorkomen dan wel een oorzaak event. te kunnen verhelpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100