Waarom kan ik nooit in slaap vallen als ik op mn rug lig?

Serieus, ik val in alle mogelijke posities in slaap maar niet als ik op mn rug lig, best irritant? hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Twee mogelijkheden. Eerste: Inslapen is een ritueel. Als jij gewend bent om op je zij of je buik in te slapen en op je rug wakker te blijven, dan blijft dat zo. Behalve als je ziek bent en op je rug *moet* inslapen, dan lukt het na een tijdje wel, en dan blijft het vaak ook lukken, omdat je dan een nieuw ritueel hebt. Tweede: Wellicht zit er iets in de weg als je langere tijd op je rug ligt. Misschien is je kussen te hard of te zacht en ligt je nek dan in een rare hoek. Of je matras is te hard of te zacht, waardoor je rugpijn krijgt als je lang op je rug ligt. Als je de tweede mogelijkheid kunt uitsluiten, blijft de eerste mogelijkheid over.

Je hebt verschillende soorten inslapers en kennelijk ben iemand die zich op zijn rug niet genoeg kan ontspannen om in slaap te vallen.

als je op je rug ligt en geleidelijk ontspannen raakt zakt je tong achter in de keelholte, dit kan een benauwd gevoel geven waardoor je van ontspannen naar gespannen gaat, het proces herhaald zich dat net zolang tot je van slaaphouding veranderd.