er zat een splinter in mijn voet en die is eruit gehaald. het doet nog steeds even zeer. weet iemand hoe dit komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

De splinter heeft het weefsel van je voet iets beschadigd. En misschien is er zelf een kleine lichte ontsteking als de splinter wat langer heeft gezeten. Dat irriteerd de zenuwen in de huid en die geven een pijn signaal door. Vergelijk het maar met een messteek: Als het mes uit je gehaald is, doet het nog steeds pijn.

het kan zijn dat de splinter in je voet is gebroken en dat er nog een stukje in je voet zit (had ik ook) als je na een paar uur nog evenveel pijn hebt is het verstandig om langs de dokter te gaan

Pijn is een signaal van je lichaam dat er iets niet goed is. Het gaatje van de splinter zit er nog steeds en dat geeft je lichaam dus aan. Vooral in je voet zitten heel veel zenuwen, daarom lijkt de pijn wat erger dan het is. De dag er na, is de meeste pijn wel weg, immers de "boodschap " is dan doorgegeven en pas dan gaat het genezen. Nu komt het gevaar van een infectie van het wondje, in de komende twee dagen, maar bijna altijd loopt het goed af. Ook is er altijd een klein kansje dat er nog een deeltje van de splinter er in zit, dan heb je morgen nog steeds pijn en zal het gaan zweren. Normaal gesproken gaat het lichaam de splinter inkapselen en zweert hij naar buiten toe er uit. Kan wel een weekje duren.

Mischien is er een stuk van je splinter afgebroken. Je zou in sodawater kunnen gaan zitten, 2x per dag, misschien komt het stukje eruit. Zoniet dan helpt het om een ontsteking tegen te gaan. Een stuk splinter kan ook inkapselen, zelf loop ik al jaren met een stuk hout in mijn been :-))))) Toegevoegd na 1 minuut: Het is ook een herkenningteken als je vermist word: Stuk hout, daar en daar in het been :-))))))

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100