Als je veel handalcohol gebruikt, kan het dan in je bloed komen?

Ik gebruik op het werk soms wel 10 keer op een dag handalcohol. Hiermee smeer ik mijn handen en onderarmen in ter desinfectie. Op de fles staat dat er 77% v/v ethanolalcohol in zit. Kan dit ook door je huid heen in je bloed terecht komen?
Ze zeggen wle dat als je erg veel hebt gedronken, de alcohol via zweten weer naar buiten kan komen. Dan zou dat andersom ook kunnen toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om dronken te worden van alcohol moet alcohol in je bloed komen. Dan moet het eerst door 3 lagen huid voordat het eindelijk in je bloedbaan is. Omdat de alcohol in zo'n hoge concentratie in het middel zit, en omdat je het verspreid over een groot oppervlak, zal de alcohol snel vervliegen. De hoeveelheid die eventueel in je bloed komt, is verwaarloosbaar.

Dat zou kunnen. Je huid is niet compleet dicht en stoffen die klein zijn (Zoals alcohol moleculen) kunnen hier doorheen. Toegevoegd na 25 minuten: http://www.vad.be/media/55785/vadnr4%2005.pdf

ma als dat zo was dan hadden ze het wel aangegeven op de verpakking lijkt me zo want ja zijn genoeg mensen die het gebruiken vaak en voor hun werk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100