wat te doen tegen witte kleine wormpjes in ontlasting?

Moet ik hiermee naar de dokter of kan ik medicijn bij de apotheek halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar kun je gewoon bij de apotheek of drogist een kuur voor halen. Het zijn twee pilletjes, die je precies twee weken na elkaar moet innemen. Toegevoegd na 1 minuut: De werkzame stof is mebendazol. Het wordt verkocht onder de naam Vermox, of gewoon Wormkuur.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Ga naar de apotheek en haal een 'wormenkuurtje'. Je krijgt dan 2 tabletten waarvan je er 1 inneemt en na een paar dagen neem je de 2de tablet. Toegevoegd na 6 minuten: Je hebt de zg. 'aarsmaden' en dat is iets wat relatief veel voorkomt. Kleuters krijgen het vooral bij hetspelen in een zandbak en volwassenen krijgen het wel eens na het eten van rauw gehakt of niet gaar vlees. Bij het wormenkuurtje staat goed beschreven hoe en wanneer je ze dient in te nemen en waar je op moet letten. Na de 1ste tablet zijn ze meestal al dood en stopt de jeuk direct. De 2de neem je eigenlijk om evtl. resterende maden de 'genadeklap ' te geven. Toegevoegd na 2 uur: Bekijk ze eens goed. Zijn ze geelwit van kleur , kommavormig en 5-10 mm. groot en heb je last van jeuk dan zijn het aarsmaden. Zijn het langere van 1-3 cm. lengte witte beweeglijke deeltjes dan kunnen het segmenten van een lintworm zijn. Ze geven geen jeuk bij de anus omdat zij hier geen eitjes leggen zoals de aarsmade. Wel kan je vage buikklachten hebben of verlies van eetlust. Dit kan je echter ook van aarsmaden hebben bij een ernstigere infectie hiervan. Vaak heb je dan ook prikkelbaarheid en gewichtsverlies. Ze worden altijd in eerste instantie met een wormenkuur en indien dit niet helpt kan je met de huisarts overleggen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Zo snel mogenlijk naar de dokter. Je kan last hebben van lint worm. De dokter schrijft je een antiboitica kuur uit.

Er zal eerst geconstateerd moeten worden, wat die wormpjes zijn en daarvoor lijkt me doktersbezoek toch wel noodzakelijk.

je kunt madicure halen bij de drogisterij, werkt prima

Ik heb dit als kind gehad en kreeg van de arts medicatie ervoor waardoor het snel. Verdween. Altijd laten controleren bij de huisarts je hebt namelijk ook lintwormen en nog een paar anderen. De juiste medicatie is het belangrijkste om er snel vanaf te komen. Succes

Dat zijn aarsmaden. Het kan heeeeel erg vervelend zijn en je kunt er soms niet van slapen, maar gelukkig is het goed te genezen.Je hoeft er niet mee naar de dokter, maar je moet wel even de dokter bellen en om een kuurtje vragen. Dit kan je ophalen bij de apotheek en dan is het met een paar dagen over. Zorg wel dat de kuur helemaal wordt afgemaakt, juist als het over is. Ter voorkoming: vaker of beter handen wassen en niet iets in je mond stoppen dat op de vloer gelegen heeft. Toegevoegd na 6 minuten: en geen rauw vlees eten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100