Waarom moeten we niet te veel water gebruiken tegen de opwarming van de aarde?

Er blijft toch altijd het zelfde aantal H2O moleculen op de aarde? En wat heeft het te maken met de opwarming van de aarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat klopt. We hebben vooral in Nederland genoeg water, dus in directe zin lijkt waterbesparing een beetje onzin. Maar indirect belast je wel degelijk het milieu, want al dat water dat jij en ik gebruiken moet weer afgevoerd en gezuiverd worden. Dat kost energie. Ook gebruiken waterzuiveringsinstallaties chemicalien die niet zo goed zijn voor het milieu, en vervolgens kost het ook weer energie om dat schone (drink-)water weer in het leidingnet te krijgen, o.a. door pompen die zorgen voor de druk op het leidingnet. Als je vindt, dat energiebesparing zin heeft, i.v.m. de dreigende opwarming van de aarde, dan is het ook goed om een beetje zuinig met drinkwater om te gaan.

Ik denk dat met je stelling gedoelt word op warm water en drinkwater. Warm water kost aardgas om op te warmen, en aardgas verbranden stoot natuurlijk c02 uit. Drinkwater moet op een heleboel manieren gefilterd worden, en rondgepompt, dat kost allemaal stroom. het grootste deel van die stroom word natuurlijk met kolen en aardgas opgewekt. En over die moleculen: er blijven hetzelfde aantal atomen op aarde (tenzij je ze de ruimte in gaat schieten ofzo) de O en de H atomen hoeven niet perse met elkaar te binden, ze kunnen ook met andere atomen binden, dus het zullen er niet precies evenveel zijn, maar er blijft wel ongeveer evenveel water op aarde, dat van die atomen is natuurlijk op superklein niveau

In andere landen is drinkwater een schaars soort water, het komt niet uit de kraan zoals in Nederland. Juist omdat wij alles met drinkwater doen (wc doorspoelen, douchen, wassen, planten water etc) gebruiken wij als NL'ers veel schoon water, wat ook allemaal heel nauwkeurig gezuiverd moet worden. Dat kost energie en die energie wordt opgewekt uit olie en kolen (niet-duurzame energiebronnen).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100