Is het waar dat een toetsenbord meer bacteriën op zich heeft dan een toilet bril?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat is zo. Op sommige toetsenborden van computers zijn meer bacteriën te vinden dan op een toiletbril. Dit blijkt uit Brits onderzoek. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat op verschillende toetsenborden bacteriën werden gevonden die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Voor het onderzoek werden 33 toetsenborden gecontroleerd. Vier van de toetsenborden vielen in de categorie potentieel gezondheidsrisico, één van de toetsenborden was zelfs zo vies dat er vijf keer meer bacteriën op werden gevonden dan op de toiletbril in hetzelfde kantoor. Volgens de onderzoekers ontstaat de vervuiling van de toetsenborden door eten bij de computer. En door met ongewassen handen na toiletbezoek weer achter de computer te gaan zitten.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/medisch/nieuw...

Ja, de Mythbusters hebben dat bewezen.

Ja logisch. Hoe vaak maak je een toetsenbord schoon? En een toilet?

Ja dit klopt. En de spatiebalk is de ergste bacterie-bron. Maar sowieso, logisch toch? Ik maak mijn toetsenbord nooit schoon hoor.

Ja, dit klopt. Op je handen zitten namelijk ook heel veel bacteriën en deze komen dan dus op je toetsenbord. Ook maken veel mensen hun toetsenbord niet regelmatig schoon, wat met een wc bril (hopelijk) wel gedaan word. Ik geloof dat Maandblad Quest hier ook ooit iets over geschreven heeft.

Ja, je vingers raken van alles aan (trapleuningen, vaatdoekjes, je houdt je hand voor je mond als je hoest enz.) en dragen alle bacterien over aan een toetsenbord, je bovenbenen (daar zit je op een toiletbril op) komt niet in contact met al die dingen en brengen de bacterien dan ook niet over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100