Groeit je haar sneller als je met vlechtjes slaapt?

Ik hoor van veel mensen dat als je met gevlochten haar gaat slapen sat het snellee gaat groeien ik vroeg me af of iemand hier van af weet ..?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor, helaas kun je haar niet sneller laten groeien. Het zal wel miner klitterig zijn als je het vlecht maar daar stopt alle voordeel wel mee

nee hoor, dat is een fabeltje. Het haar zelf "weet" niet of het gevlochten is of niet, dus een extra prikkel/zenuwstoot om het haar te laten groeien, bestaat dus niet!

Je haar groeit een x-aantal milimeter per maand. Het gemiddelde ligt ongeveer op 15 mm. Daarbij maakt het niets uit hoe je het draagt; los, vast, gevlochten. Hoezo zou vlechten het haar sneller doen groeien? De haargroei zit in de genen en niet in de vlechten.

Absoluut onzin. Je haar groeit vanuit je huid, uit een haarzakje. Dat haarzakje kan het echt geen donder schelen of je je haren in vlechten doet, of in staarten, of los. Of je haren goed en/of snel groeien heeft met je algehele conditie te maken. Met goed eten en goede vitaminen enzo. Waar dat verhaal dan vandaan komt? Het zou kunnen dat je haren minder snel beschadigen door het draaien in je slaap, als je ze losjes vlecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100