Wat kan je eigenlijk allemaal zien op een MRI scan?

Bijv. een mri van hersenen en ruggenwervel, welke aandoeningen zouden erop te zien zijn? Ik dacht nl. alleen kanker, maar zijn ook andere, bijv. neurologische, aandoeningen te zien? Waar kan ik daar informatie over vinden? (Behalve graag zeggen dat ik het aan een arts moet vragen, dat kan wel...maar dan moet ik 2 maanden wachten op een antwoord.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een mri scan kunnen ze alles bekijken. Omdat de harde delen (botten) al op röntgenfoto's bestudeerd kunnen worden, worden met een MRI voornamelijk de weke delen bestudeerd. Een MRI scan kan ook ipv een kijkoperatie gebruikt worden om naar kraakbeen ed te kijken. Het gaat dan om weefsel (en ook holtes) De technologie verdeelt je lichaam in plakjes die 1 voor 1 bestudeerd worden. Zo krijgt de arts goed zicht op je organen (nieren, lever, hersenen, longen etc) en je holten. Ook neurologische afwijkingen zijn te zien op een MRI (meer of minder massa) in je hersenen. Ook hersenactiviteit is zo te bestuderen.

Al het binnenste in je lichaam kan gezien worden.Volgens mij wordt je binnenste in plakjes bekeken op de foto.Dus als er maar 1 oneffenheidje te zien is valt het meteen op.Wat het ook is. Toegevoegd na 1 minuut: kijk maar eens op wikipedia .

Op een MRI is het mogelijk om de zgn 'weke delen' te zien. Dit in tegenstelling tot een CT scan, waarop alleen botstructuren zichtbaar zijn. Als er dus in de weke delen van bv de hersenen of het ruggenwervel zaken zitten die er niet horen, wordt dat gezien bij een MRI. Dit kunnen gezwellen zijn, tumoren, maar bv ook vergroeiingen van weefsel of littekenweefsel. In die richting moet je dus denken. WAT er dan precies aan de hand is (goedaardig of kwaadaardig bv) wordt daarna onderzocht door middel van een biopsie. (Bij enkele kwaadaardige aandoeningen kan de arts direct zien wat er aan de hand is.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100