Is er een (directe) relatie tussen een lage bloedsuiker en honger / trek ?

Ik kan er namelijk niet echt lijn in ontdekken......
maar hoe weet je lichaam dan dat het etenstijd is ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gevoel van honger en trek wordt bestuurd door hormonen. Belangrijk hierbij zijn hormonen die door de maagwand worden afgescheiden, deze bepalen in grote mate of je een hongerig gevoel hebt. (Ook andere hormonen spelen een rol, zodat je als je verliefd bent vaak minder eetlust hebt, zie een eerdere vraag.) Een lage suikerspiegel zorgt ervoor dat je suikers gaan vrijmaken die liggen opgeslagen in o.a. je lever. Deze lage spiegel kan ervoor zorgen dat je je slap en lusteloos voelt maar heeft geen directe invloed op je trek in een hartig hapje. In andere woorden: Ik kan me soms tijdens het sporten slap gaan voelen en denken: Ik moet nodig suikers eten! Dit is echter een ander gevoel dan wanneer ik 's-avonds nog een zak chips uit de keuken ga pakken. Toegevoegd na 2 minuten: Bewerking: Mijn kennis is enigzins verouderd: Bij het checken van de literatuur blijkt dat er sinds kort ook een direct verband is gevonden tussen de suikerspiegel en het hongergevoel. Toegevoegd na 7 minuten: Nog even verder verdiept. De vergelijking van het sporten en de chipszak gaat wel op. Een te lage suikerspiegel maakt dat je je slap voelt, een ander gevoel dan het heel erge zin hebben in een hamburger.

als je bloedsuikerspiegel daalt, wordt je maag "geprikkeld"om samen te gaan trekken. dit geeft een hongergevoel. als je koolhydraten tot je neemt, wordt je bloedsuiker weer hoger(onder invloed van insuline) en is je lichaam weer "tevreden", omdat alle organen die suikers weer kunnen verbruiken

En of die er is! Alleen zou ik het bij een aanstormende hypo (want die krijg je bij een lage bloedsuikerspiegel ) geen honger meer, maar meer vreetzucht willen noemen. Als je lichaam om koolhydraten schreeuwt, kun je daar het beste zo snel mogelijk gehoor aan geven. Dan is het voor jouw lichaam etenstijd en het maakt niet uit of dat om 3 uur 's nachts is of om 9 uur in de avond. Als er een onvoorspelbare ziekte is, is diabetes dat wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100