Hoe heet de pijndempende zalf die men in het ziekenhuis aanbrengt voor een infuus of injectie en hoe lang moet je wachten voordat het optimaal werkt?

Ik lees in eerder gestelde vragen dat er meer dan een soort zalf is. Zijn de inwerktijden/wachttijden (voordat ze goed werken) even lang bij deze verschillende soorten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Emla zalf bedoel je. Dit zijn meestal kleine tubes. Bij kinderen wordt deze tube verdeeld over beide handjes. Ene helft links, andere helft rechts. Bij volwassenen weet ik het niet precies. Dan zou je bij je huisarts na moeten vragen of je 1 tube moet verdelen, of op iedere hand 1 tube moet gebruiken. De inwerktijd is tussen de 2 en 3 uur. Het is dan ook van belang om de zalf goed te bedekken met folie. Bij kleine kinderen wordt er over het folie ook nog verband gedaan. I.v.m. het sabbelend ontdekken van het kind. De zalf mag namelijk niet in het mondje van het kind terecht komen!

Lidocaïne zalf. In het ziekenhuis testen ze meestal bij infuusprikken niet of het al werkt. Ze gebruiken het ook bij ingrijperende zaken en checken ze of je wat voelt.

Emla créme heet dat en op de huid moet Emla tenminste één uur onder de bijgeleverde afsluitende pleister inwerken Voor meer info zoals bijv. de hoeveelheid die gebruikt moet worden zie de bijsluiter.

Bronnen:
http://www.consumed.nl/bijsluiters/1745/Emla_creme

Lidocaine zalf.. ik krijg het enkel op recept..het helpt wel vrij snel..

Bronnen:
http://www.consumed.nl/medicijnen/4722/Chl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100