Hoe droomd iemand, die al vanaf zijn geboorte blind is?

sorry droomd moet zijn droomt ,foutje

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om te dromen heb je geen ogen nodig. Dromen doen je hersenen en die maken van al jouw emoties, ervaringen en prikkelingen een droom. Ik neem wel aan dat de droom van een blinde meer gericht is op andere zintuigen dan alleen het visuele.

in zijn gedachten

Als je blind geboren bent, heb je geen visuele dromen. Maar als je pas een tijd na je geboorte blind geworden bent, kun je wel nog visuele dromen hebben. Die creëer je via je gedachteproces, die haal je uit je herinneringen. Als je op driejarige leeftijd blind geworden bent, zul je ook in je dromen enkel kinderlijke visuele herinneringen hebben. Je kunt in je dromen enkel de visuele herinneringen gebruiken uit de periode dat je nog zag.”

Het is inderdaad waar dat het minder visueel ingestelde dromen zijn. blinde mensen maken vooral gebruiken van hun smaakpapillen in een droom, erg raar maar waar. ze proeven dus een droom, dit gaat vaak gepaard met dingen aftasten in de droom

Portugees onderzoek heeft aangetoond dat het ‘visuele systeem’ van mensen die nooit hebben kunnen zien, actief is tijdens dromen.

Bronnen:
http://www.frederike.nl/cgi-bin/scripts/db...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100