Hoe ontstaat een snee in je vagina, en hoe voorkom ik het?

Even een zeer intieme vraag.. Ik schaam me er best voor, maar toch.

Vorig weekend (dus niet het afgelopen weekend, maar dat daarvoor!) ben ik ontmaagd door mijn vriend. Dat is niet heel bijzonder, weet ik.
Ik vroeg mijn vriend om na 2x stoten al te stoppen, omdat het enorm veel pijn deed. Toen ik keek, zag ik dat ik bloedde, en niet echt een beetje ofzo.. Ik ben gaan douchen; ervan uitgaand dat het wel over zou gaan. Maar, 3 kwartier later bloedde ik nog redelijk heftig dus ik besloot een vrouwelijke kennis te bellen. Haar leek het beter om me op te komen halen om naar het ziekenhuis te gaan. Vriend mee, vader gebeld en alles.
In het eerste ziekenhuis ontdekten ze na wat onderzoek niet waar het bloed vandaan kwam, en besloten me naar een groter ziekenhuis te sturen waar een gynaecoloog aanwezig was. Inmiddels was ik al zo’n 2 uur aan het bloeden..
In het andere ziekenhuis kwam de gynaecoloog tot de conclusie dat er een snee in mijn vagina zat, en hij heeft het gehecht. Naar mijn idee herstel ik daar vrij redelijk van, omdat ik de hechting nu (anderhalve week later) niet meer voel zitten..

Nu is mijn vraag: hoe kan dit? Heeft mijn vriend een scherpe ...? En hoe kan ik het de volgende keer voorkomen? De gynaecoloog zei dat hij het pas twee keer in 7 jaar carriere gezien had, maar toch ben ik bang dat het de volgende keer weer gebeurd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100