Hoe is het mogenlijk dat cremes voor de spieren, via de huid in de spieren trekt?

Bv voltaren emulgel. Helpt dit ook echt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De huid is een orgaan en via de huid neem je heel veel stoffen op. Die stoffen komen in de bloedbaan en via het bloed in je spieren. Ik geloofde vroeger niet in zalfjes, maar ze doen wel degelijk wat. Vraag is of je bij pijn zalfjes moet smeren, of beter iets kan doen aan de oorzaak (een combinatie kan natuurlijk ook). Toegevoegd na 3 minuten: De stoffen komen trouwens binnen via je poriën. Niet voor niets heten je poriën trouwens "poriën"; je huid is door die poriën poreus ;) Toegevoegd na 5 minuten: Ohja, sommige (zure) zalven lossen een deel van de huid (de hoornlaag) op. Daardoor wordt je huid soepel, maar het is (om begrijpelijke redenen) niet aan te raden die zalven lang, of op gevoelige delen te gebruiken.

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. In de huid zitten porieën,kleine gaatjes en daardoor kan de warmte die door de creme veroorzaakt wordt naar de spieren. Ook transpiratie wordt weer door diezelfde porieën afgevoerd om je lichaam weer af te koelen.Het helpt echt!

Ik geloof er geen biet van, het trekt minder dan één millimeter in de huis op zijn hoogst, maar dat is mijn gevoel, het is dus niet wetenschappelijk bewezen wat ik hier verkondig... Maar crème die naar je spieren trekt, geloof ik niet...

Hoe het precies in zijn werk gaat kan ik je niet vertellen maar ik weet wel dat het werkt, vooral tijgerbalsem, SRL etc... De spieren worden warm en ontspannen en worden daardoor minder pijnlijk!

Voltaren emugel helpt als je last hebt van pijnlijke spieren, niet als er meer aan de hand is. Er zit een ontstekingsremmend middel in dat door de huid wordt opgenomen. Er moet dus een kleine ontsteking zitten dan doet het wat. Grote ontstekingen kun je ondersteunend insmeren en dan ook medicijnen nemen zoals ibuprofen of naproxine.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100