Waarom lijkt het dat mensen mij eerst niet serieus nemen?

Mijn vraag gaan jullie niet begrijpen op het eerste gezicht, dus hier de uitleg erover.

Ik heb best veel meegemaakt, en heb op alles wel advies te geven.
Als iemand advies aan mij vraagt, lijkt het alsof ze me naderhand toch niet serieus nemen, en toch altijd doen wat ze zelf willen.
Nadat ze gedaan hebben wat ze zelf wilden, komen ze met volle spijt terug naar mij, omdat ZIJ fout zaten en IK gelijk had.
Dit maak ik altijd mee, en weet ook niet wat ik er aan kan doen.

Iemand advies?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk dat jou adviezen in de meeste gevallen, of altijd wel goed zullen klinken, zo goed dat de vraagsteller er eigenlijk niet in wil geloven en daarom zijn eigen zin doet. tegen beter weten in noemen ze dat. Vandaar dat ze terug komen bij jou want ik denk dat ze dan een schuldgevoel hebben en dat moeten ventileren.

Ik herken het probleem en heb dit ook ook besproken met iemand. Deze gaf mij als advies: 1 wees niet opdringerig, ook al wil je dit, wacht totdat de ander je om advies vraagt 2 vervang het woordje "moet" in "kan", dit klinkt minder opdringerig. Je verwacht het niet maar meestal gebruik je moet i.p.v. kan en dit scheelt echt heel veel.

Misschien vertel je het op een beetje ongeloofwaardige manier, waardoor ze je niet geloven. misschien is dit antwoord al gegeven maar dat geeft niet ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100