Lenzen uitdoen?

Ik ben bang dat mijn linkerlens binnenstebuiten zit, alleen nu krijg ik hem er niet uit. Ik heb al meerde keren geprobeerd met mijn duim en middelvinger en dan oogleden opentrekken. Maar hij komt er echt niet uit, en bovendien zijn er nu een aantal adertjes gesprongen. Weet iemand een andere manier hoe je je lenzen er makkelijk uit krijgt?

Toegevoegd na 42 minuten:
Ohja en elke keer wanneer ik heb uit probeer te doen, voel ik hem wel, alleen wil hij niet mee..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik doe het altijd op deze manier, en dat gaat altijd goed. Op onderstaande site klikken: http://www.youtube.com/watch?v=j5okOoJs9XY&feature=related

Ik zou naar een opticien gaan. Tot een uur of 17.00 zijn die wel open.

Ik doe ze altijd uit door ze eerst naar de buitenkant van mijn oog te trekken. Dus met je vinger op de lens en dan naar de buitenooghoek trekken. Omdat de bolling van je oog hier anders is, zal de lens al niet meer helemaal vlak liggen. Dan je duim en wijsvinger op de lens zetten, naar elkaar knijpen en als het goed is zit je lens er dan tussen.

Als je zacht lenzen draagt maak het niets uit. die kunnen binnenstebuiten. maar harde? Je heb van die mini pompjes speciaal voor lenzen om ze eruit te halen. Ga niet zitten forceren anders beschadigd je meer dan nodig. ga na een opticien zoals hierboven gezegd word door mede vragenbeantwoorder Toegevoegd na 1 minuut: kijk ook eens op deze link, zie je hoe het moet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100