Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe weet ik of mijn vader van 76 last van zijn onderrug heeft omwille van een hernia in de lage onderrug of omwille van osteoporose?

Hernia of osteoporose?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
724
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Daar heb je als het goed is een huisarts voor die je kan doorverwijzen naar een specialist.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Door zijn huisarts dat te laten onderzoeken. Of als dat al gebeurd is contact met die arts op te nemen om het te vragen.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden
bamibal
12 jaar geleden
+ Soms is het zo simpel.
Je hebt een bepaalde test proef van Lasègue die huisartsen uitvoeren

http://nl.wikipedia.org/wiki/Proef_van_Las%C3%A8gue

Maar alleen een mri kan definitief daar uitslag over geven

Ik voldeed aan een hernia volgens de huisarts ( aan de hand van die test),ze was er 100 procent van overtuigd, maar mri heeft toch uitgewezen dat ik geen hernia heb.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Door een onderzoek van de rug kan men vaststellen of op de pijnlijke plaats een hernia zit. Vaak wordt botontkalking pas ontdekt als het te laat is, bv. bij een breuk.

Je vader kan nu wel onderzocht worden op osteoporose door middel van een botdensitometrie of botdichtheidsmeting. Via dit onderzoek meet de arts de botmassa en leidt hij de sterkte van het bot af.

Dus naar de huisarts voor een verwijzing naar een specialist om de rug te onderzoeken op osteoporose of hernia. Deze arts zal je dan kunnen vertellen door welke aandoening je vader last van zijn rug heeft.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding