Wintervoeten en tenen.Weet iemand wat je hier aan kunt doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wisselbaden en het hele jaar door sandalen en als het kan de sokken uit... Zo hardt je je voeten... Ik heb nooit koude voeten en nooit zweetvoeten... Dat komt omdat ik al 20 jaar of meer op sandalen loop, in elk jaargetijde... Ales wat leeft heeft lucht nodig... Toegevoegd na 1 minuut: Heb je de ziekte van Renaud, dan is het een ander verhaal, dan moet je dat niet doen...

Oke, ik weet, het klinkt niet fris, maar het werkt wel: Je moet erover urineren. Mijn zusje heeft er jaren last van gehad, heeft deze tip gekregen, er eerst niet aan gewild (uiteraard) en het op den duur toch gedaan. In no-time had ze er amper last van.

Wat dacht je hiervan?

Jeuken/branden ze? Dan heb je wintertenen. Wintertenen komen niet zozeer door de kou, maar vooral door de vochtigheid van de lucht. Dus in Nederland, waar er snel sprake is van 'waterkou' hebben veel mensen er last van. Wat kan helpen: goed warm houden, wisselbaden nemen (eindig met koud, hoe vervelend dat ook is!), goed isoleren (huis en kleding), goed bewegen, enzovoorts. Als ze niet jeuken, en meer 'dood' lijken, heb je waarschijnlijk last van het fenomeen van raynaud. Als je verder geen andere lichamelijke klachten heb (en krijgt), heb je de primaire vorm, en is het een kwestie van warm houden en in beweging blijven. Als het een secundaire vorm is, dan is er een onderliggende ziekte die de oorzaker is, en dan moet die worden aangepakt.

Er bestaat eigenlijk geen echte behandeling waarvan het effect bewezen is. Mogelijke behandelingen zijn: • wisselbaden (waarbij de handen of voeten 2 à 3 minuten in koud en daarna in warm water ondergedompeld worden). Dit gebeurt het best voor de winter. • massage. • UVB therapie in het begin van de winter • capsicum crème of Midalgan Forte • vaatverwijdende middelen zoals Nifedipine of Adalat, diltiazem (Tildiem), prazosine, nicotinezuurderivaten zoals Complamin (xanthinolnicotinaat), Trental (pentoxyfylline), of Loftyl (buflomedil). Van geen enkele van deze methoden of produkten is met zekerheid aangetoond dat ze effect hebben.

Wintervoeten of wintertenen ontstaan door te lange blootstelling aan kou, waardoor er een verstoring ontstaat van de bloedsomloop in de huid. De ene persoon is gevoeliger voor het opdoen van wintervoeten dan de ander. Wintervoeten of tenen kunnen ook veroorzaakt worden door een slechte doorbloeding van de haarvaatjes van de huid. Wintervoeten worden gekenmerkt door rode, gezwollen plekken. Bij kou zijn deze erg pijnlijk. Bij warmte treedt jeuk op. Verder kunnen in ernstige gevallen ontsteking, blaren, kloven en zweren voorkomen. Behandeling: Vermijdt hevige kou. Vermijdt ook hete kruiken of andere warmtebronnen. Gebruik warme voetbekleding. Wisselbaden willen wel eens verlichting geven. Zo ook het dragen van originele geiteharen sokken of een crème die de doorbloeding stimuleert (apotheek of drogist). Bij een ernstige vorm van wintervoeten/tenen kan de huisarts injecties geven. De klachten verminderen dan aanzienlijk.

Bronnen:
voetverzorging.nl

Het is een probleem met je bloedsomloop. Wat slecht is voor je bloedsomloop: roken, alcohol en koffie drinken!!! Zeker koffie drinken veroorzaakt veel problemen op allerlei gebied. Wat goed is voor de bloedsomloop: regelmatig buiten wandelen, zo maar een minuutje of 20 Gember eten en thee van de ginkgo drinken. Regelmatig van schoenen verwisselen en schone sokken.

Ik heb er vroeger als tiener vreselijk last van gehad, ik schuurde echt met m'n hakken over de vloer, van de jeuk. Ik moest toen een tube/spuitbus Akleïne of Akileïne kopen. Ik weet nog dat ik met dit middel er zo vanaf was en heb er nooit meer last van gehad. Volgens mij kun je het nog kopen, bij de kruidvat of anders bij de apotheek.

van dat plassen klopt echt!ik heb er zelf ook veel last van omdat ik gewoon een trage bloedstroming heb in mijn voeten.....ook helpen wisselbaden wel maar dat vind ik altijd helemaal zo en gedoe....verder als je thuis bent in de winter:meteen schoenen en sokken uit en even lekker je voeten masseren...helpt ook perfect om te VOORKOMEN

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100