Wordt de werking van een schildklier weer normaal als de ontsteking (waardoor de schildklier langzamer is gaan werken) weg is?

Toegevoegd na 48 seconden:
Of kan het zijn dat de schildklier traag blijft? Of kan beide het geval zijn en ligt het aan de persoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn 3 verschillende soorten schildklier ontsteking. 1 die door een auto-immuunziekte komt waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt die de schildklier beschadigen, deze vorm komt het meest voor en is chronisch wat betekent dat de kans ook groot is dat je een langzame werking zult houden. De 2e vorm is zeldzaam en komt voort uit een infectie met een virus , de meeste mensen genezen zelf na een paar maanden en herstellen volledig, De 3e vorm is een vorm die ontstaat na een zwangerschap , dit gebeurt bij 1 op de 8 vrouwen, Ook dit type geneest doorgaans vanzelf maar kan weer de kop opsteken bij een eventuele volgende zwangerschap. Alleen bij het eerste type is de kans op blijvende schade groot. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/53680-schildklierontsteking-symptomen-en-klachten-thyreoiditis.html

Ervan uitgaand dat het hypothyreoïdie betreft (want er zijn nog twee andere soorten van schildklierontsteking, maar die komen minder vaak voor), is het zeker dat de klachten lang niet bij iedereen over zijn wanneer de ontsteking weg is. Er is zelfs een hele website aan gewijd: http://www.hypomaarniethappy.nl/ De nablijvende klachten zijn ondermeer vermoeidheid, geheugenproblemen, concentratiestoornissen, (post-natale) depressie, spier- en gewrichtsklachten en gewichtsproblemen.

Bronnen:
http://www.hypomaarniethappy.nl/files/fold...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100