Ik wil graag as hebben van een dierbare. die persoon is begraven in frankrijk. Weet iemand of ik een beetje as daarvan mag meebrengen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zegt dat deze persoon is begraven. Ik hoef je toch hopelijk niet uit te leggen dat er een verschil is tussen begraven en cremeren. Bij cremeren heb je as, bij begraven niet. Wat wel kan (maar het was misschien handig om je vraag wat beter te formuleren) is dat de as-urn is begraven. In dat geval is het misschien wel mogelijk want op een asurnengraf rust geen voorgeschreven grafrust. Hoe de regels in Frankrijk precies zijn maar in Nederland zou het als volgt kunnen gaan: -je overlegd en krijgt toestemming van de grafhouder -je overlegt en krijgt toestemming van de begraafplaatshouder of parochie -het openen gebeurd door iemand die daarvoor bevoegd is, dat kan iemand van de begraafplaats zijn of een gespecialiseerd bedrijf en deze doet dat in overleg met de begraafplaatshouder en de grafhouder. Het kan zijn dat de regels in Frankrijk anders zijn. Je zult in ieder geval éérst toestemming moeten hebben van de grafhouder. Neem contact op met de grafhouder en overleg voorzichtig over de mogelijkheden. Als je geen toestemming krijgt overweeg dan om zelf een nagedachtenisplaats op te richten. Dat kan een soort altaartje zijn in je huis of misschien een mooi beeld in de tuin. Ook dat kan heel betekenisvol zijn.

Slechts in het geval van crematie onstaat er na de lijkverbranding as. Dat is bij begraven niet het geval. Dus uw verzoek zal en kan niet gehonoreerd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100