Als je komt te overlijden zonder familie wat gebeurt er dan?

Word je begraven en krijg je een grafsteen of word je gecremeerd? En een dienst? Wie betaalt dan alles?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je krijgt en dienst waarbij minimaal 3 mensen aanwezig zijn en wordt beraven in een algemeen graf, waar dus meedere mensen in kunnen liggen en je krijgt een monument ter grootte van ongeveer een stoeptegel, en na 10 jaar wordt het graf geruimd. Je bergavenis/crematie wordt in eerste instantie, als er geen begravenis verzekering is, betaald uit de boedel (al je bezittingen) en als er helemaal niets is dan door de sociale dienst, zie wet op de lijkbezorging.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Algemeen_graf
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_op_de_lij...

Als er echt niet is krijg je een begrafenis van de staat. Vaak is er dan een korte sobere plechtigheid met wat overhiedsmedewerkers. De overheid betaalt dit alles. Hetzelfde geldt als er iemand wordt gevonden waarvan de indentiteit niet kan worden vastgeteld.

Je wordt standaard begraven door de gemeente waar je woont... De gemeente heeft de plicht om dan voor een begrafenis te zorgen... De overheid betaalt alles als ze nergens anders de kosten kunnen verhalen... Wellicht zijn er ook wel gemeentes waar dan het stoffelijk overschot gecremeerd wordt, maar dat is dan een recentelijke ontwikkeling en/of zal zeker in de toekomst ingevoerd worden...

Als je dood gaat zonder familie die bekend is of als de begrafenis niet betaald kan worden dan krijg je een gemeentebegrafenis. De gemeente betaald dan jouw crematie. Je wordt dan bij bijvoorbeeld bij Dela verzorgd. Geen bezoek natuurlijk als je geen familie hebt of als die een regulier afscheid niet kunnen betalen. Ik weet van mijn vrouw dat ze bij Dela deze overledenen hetzelfde behandelen, evenveel respect als de betalende klant. Het komt dus goed als je dood gaat en je geen familie hebt.

Er kunnen dan ook geen gasten bij aanwezig zijn als je een begravenis van de staat krijgt.

Als je zonder familie,maar met overlijdens verzekering uitstapt zal je een begrafenis krijgen,die je hebt aangegeven. Heb je dat niet aangegeven,zal je toch een fatsoenlijke begrafenis/crematie krijge. Het eventueel overblijvende geld vervalt aan de staat. Is er geen verzekering,wordt je op kosten van de gemeente begraven.De gemeente zet daarvoor een advertentie in het plaatselijke sufferdje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100