Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kom je aan cijfers over vergeten groepen?

Als je bezig bent met schrijven moet een artikel ook onderbouwd met grafiek of diagram of cijfers. Over ex psychiatrische patiënten is niks te vinden. Hoe kom je aan cijfers over groepen die er eigenlijk niet willen zijn. Ik vind hetgeen genoteerd staat binnen de gezondheidszorg bovendien erg tegenvallen, het lijkt of ze hier de statistiek juist niet kunnen gebruiken.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Psyche
534

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Wat wil je weten over die groep ? Het zal vast onderzocht zijn. Kijk op bijvoorbeeld www.pubmed.gov (Engels) voor een zee aan wetenschappelijke artikelen over allerlei medische onderwerpen. Het is wel gepubliceerd onderzoek op universitair niveau, niet alle onderzoeken zijn even goed opgezet, dus pas op wat je gaat schrijven. Vraag anders hulp.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Hoogleraren en onderzoekers aan universiteiten zullen in het verleden regelmatig onderzoek hebben gedaan naar ex-psychiatrische patiënten. Je kan bij hen en bij de medische faculteiten van universiteiten informeren naar de manieren waarop zij hun onderzoeken in het verleden hebben gedaan.

Vaak zijn ze bereid hun onderzoeksgegevens, of minstens hun onderzoeksresultaten, te delen met andere onderzoekers en vertellen ze graag over hun onderzoek(en).

Ook kan je gebruik maken van (de resultaten van) onderzoeken uit wetenschappelijke tijdschriften.
(Lees meer...)
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding