Kunnen grotere binnenste schaamlippen de oorzaak zijn van terugkerende schimmelinfecties?

Ze wrijven langs mijn ondergoed. Ik draag katoenen en geen strakzittend ondergoed, en was deze streek gewoon met water. De vaginale tabletten hiervoor helpen wel, verkregen door de huisarts, maar het probleem blijft terugkeren, waardoor bijvoorbeeld fietsen pijnlijk is. Verder heb ik milde jeuk en witte brokkelige afscheiding. En zou ik evt hiervoor in aanmerking kunnen komen voor een schaamlipcorrectie? Hoe zit dat met de vergoeding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je huid voortdurend geirriteerd is omdat die schaamlippen in de weg zitten, ben je op die plek wel vatbaarder voor schimmels. Het lijkt me alleen sterk dat je dan ook inwendige vaginale schimmel krijgt, dat kan eigenlijk niks te maken hebben met je grotere schaamlippen. Het beste lijkt mij om eens langs de huisarts te gaan en te vragen of het wat uitgebreider onderzocht kan worden. Terugkerende schimmels hebben soms ook wat te maken met het suikergehalte in je bloed, en sommige mensen zijn gewoon vatbaarder dan anderen. Als je een partner hebt, kan het ook nog met hem te maken hebben en ook een penicillinekuur kan schimmel veroorzaken. Een vergoeding krijgen voor een schaamlipcorrectie blijkt in de praktijk heel moeilijk te zijn, maar kijk eens goed in je verzekeringspapieren en vraag het eens precies na als je in het ziekenhuis bent.

schimmelinfectie krijg je door: teveel suiker en/of gist en door je teveel te wassen met zeep van onderen. Noteer dus eens goed wat je eet, als je een schimmelinfectie hebt, en eet minder dingen waar suiker en gist in zitten... koop geen dure middeltjes om je van onderen schoon te houden. Was er ook niet met zeep. een harde straal op de douchekop en goed spoelen houdt het zonder zeep heel mooi schoon en reukvrij, houdt de huishouding daar beneden in orde. Heb je voorheen nooit last gehad van je schaamlippen, dan zou ik een natuurgenezer inschakelen. dat wordt deels vergoed... Ik had ooit 7 schimmels tegelijk omdat ik dacht dat met zeep wassen goed was. IK at ook teveel suikers en gist. De medicijnen van de huisarts hielpen niet. Ik vond een zeer geode homeopaat in utrecht die me van alles in no time afhielp... Sindsdien ben ik wel weer gewoon suikers gaan eten en gist, maar niet teveel... En ik was met een harde straal water ipv zeep.. Alleen je zorgverzekering kan jou antwoord geven op de vraag of het vergoed wordt. bel hen, en je weet het... Maar ik denk dat als je infectie genezen is je van je schaamlippen minder last hebt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100