Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als je eenmaal medicijnen gebruikt tegen hoge bloeddruk, moet je die dan je hele verdere leven blijven gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoge bloeddruk kan ook erfelijk zijn of je kan het ook hebben zonder aanwijsbare reden. Dan ben je verplicht om de medicatie heel je verdere leven te nemen.

Dat is afhankelijk van de oorzaak van je hoge bloeddruk. Als deze veroorzaakt wordt door overgewicht en een stressvolle baan, kan het best wel zijn dat je door het aanpakken daarvan opeens minder of geen bloeddruk medicijnen meer nodig hebt. In het algemeen kan je stellen dat veranderen van je leefwijze kan leiden tot minder (of meer!!) medicatie voor hoge bloeddruk.

Toen ik een stressvolle baan had had ik last van hoge bloeddruk. Toen ik van baan veranderde en voor mijzelf begon daalde mijn bloeddruk en dus ook mijn stress. Sindsdien gebruik ik geen hoge bloeddruk tabletten meer. Het hoeft dus niet voor je verdere leven te zijn, maar dan moet je natuurlijk wel de oorzaak weten van de hoge bloeddruk.

Laatst stond in de krant dat TaiChi erg goed is om de bloeddruk perfect te krijgen en te houden. Ik kan dat be-amen. Als je niet afhankelijk wilt zijn van medicijnen dan zul je er zelf aan moeten werken. Er zijn vaak genoeg methoden en middelen uit de natuur die je daarbij kunnen ondersteunen. Maar de wil zal je wel moeten hebben. Ik heb het artikel er even bijgezocht: www.telegraaf.nl/vrouw/gezond_leven/9636784/__Gezond_leven_door_Tai_Chi__.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100