Is midalgan wel echt goed?

Werkt het wel? Ik heb namelijk eens gehoord dat het juist warmte uit je spieren onttrekt en alleen je huid maar warm maakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Allemaal onzin Midalgan is en oud en vertrouwd middel.

Ik heb dit voor je gevonden: "Deze middelen (verwarmende smeermiddelen voor de huid)prikkelen de huid, waardoor de bloedvaten verwijden en het oppervlak van de huid rood en warm wordt. Dit leidt de aandacht af van de spierpijn. De oorzaak van de spierpijn blijkt echter vooral te verminderen als de doorbloeding dieper in de huid verbetert. Dit gebeurt bijvoorbeeld als u bij het inwrijven de huid masseert." Het maakt dus inderdaad alleen de huid warm en leidt hierdoor de aandacht van die spierpijn af.

Of het echt dingen op kan lossen met die warmte weet ik niet, wel vind ik dat het meestal helpt.

Volgens mijn huisarts kunnen die warmtecremes, zoals Midalgan, niet veel meer doen dan je huid de illusie van warmte geven. Het maakt de huid rood en warm. Maar zo'n creme kan niet verder doordringen dan in je huid, en zelfs alleen maar in je opperhuid. Het gaat echt niet door heel die (dikke) huid heen om daar iets te doen met je onderliggende spieren. Het trekt dus ook geen warmte uit je spieren. Zo ver komt het niet. Een warm bad werkt dus net zo effectief. Of, nog steeds volgens mijn dokter, een infrarode warmtelamp. De warmte daarvan dringt nog het diepste door. Zie ook: http://www.goeievraag.nl/vraag/gezond-midalgan.55742

Het hangt ervan af waarvoor het wordt gebruikt. Voor overbelasting door langdurige bewegingen is toevoer van warmte goed. Zo'n middel zou dan moeten worden gebruikt in combinatie met b.v. iets anders wat de spieren warm houdt. Voor acute zwellingen is juist koude (ijskompres) beter.

Midalgan is een heel goed middel maar wel een zwaar middel. liever gebruik je wat anders dan dit. Helpen doet het wel. Tijgerbalsem bijvoorbeeld :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100