Waarom gaan we knikkebollen als we moe zijn, maar niet kunnen slapen?

Ik bedoel dus, als we niet in de gelegenheid zijn om lekker in bed te gaan liggen. Ik had dit dus vandaag in de collegezaal, ik was moe en het was vrij saai, op een gegeven moment betrapte ik mezelf op knikkebollen! Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn gevallen bekend van militairen die dusdanig wakker werden gehouden door oefeningen en dergelijke dat ze staand in slaap vielen. Je lichaam schakelt zich vanzelf uit. Je kunt best ertegen vechten maar je lichaam weet precies wat te doen en wanneer.

Dat iemand wegdoezelt, komt doordat onze hersenen eigenlijk pas echt reageren als er iets verandert. Als er een continu monotoon geluid is dat steeds hetzelfde klinkt, nemen we dat waar als ‘een en hetzelfde geluid’. Als dat in een lijn zichtbaar gemaakt zou moeten worden, zou het een rechte lijn of een lijn met kleine golven zijn. Pas als die lijn onderbroken wordt of er zit een flinke knik naar boven of beneden in, reageren de hersenen en worden we in de slaap- of sluimertoestand gestoord. Gaat het geluid dus ineens harder of stopt het, dan reageren de hersenen en worden we wakker. De mensen die in dit soort gevallen snel gaan dommelen zijn degenen die zich goed kunnen ontspannen en de omgeving gemakkelijk kunnen loslaten.

Bronnen:
http://www.wegwijslezer.nl

Stel je zelf de vraag ( heb ik rust genoeg gehad ) of dat Je onbewust Je eige heb uit geput er zijn veel discusies geweest over lichaam en geest een of geschijde. Men kan zich zo uitputen zonder te bemerke vooral in gedreve sitoaties dat zonder er erg in te hebben je te veel van je zelf vraagt doe een stapje terug. Gedreve is een goede eigeschap maar niet overdrijve

Je geeft denk ik zelf al het antwoord: "..ik was moe.." je lichaam geeft vanzelf aan wanneer je moet gaan slapen, ook als er even geen bed in de buurt is ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100