Waarom kosten ziekenhuisbezoekjes zoveel energie terwijl ik er niet eens lang ben?

Ik moet nogal vaak naar het ziekenhuis, verschillende specialisten en ik ben altijd helemaal kapot als ik het ziekenhuis weer uit loop terwijl ik er dan niet eens zo lang geweest ben... Hoe kan dit? Is het psychisch? Of gewoon dat ik er moe van word steeds maar weer daar naartoe te moeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als ik naar het ziekenhuis moet kost dat altijd iets van spanning. een ziekenhuis is geen natuurlijke omgeving, sterker nog je wil er so snel mogenlijk weer vandaan (ik dan) daarom kost het meer energie om 30 minuten in de wachtkamer te zitten dan een half uurtje wachten op de bus. ik ben soms ook gesloopt als ik naarhet ziekenhuis ben geweest puur om dat ik van tevoren al wil dat het colsult al klaar is en ik weer buiten sta waardoor het dus al energie gaat vreten voordat ik ook maar opweg ben naar het ziekenhuis.

Psyche heeft er zeker mee te maken, maar het is ook de afwachtende en afhankelijke positie die je als patient hebt die er in hakt. Je weet eigenlijk bij voorbaat al dat je niet op tijd geholpen zult worden, dat je wederom niet een wondermiddel krijgt toegediend waardoor alles voorbij is en dat je waarschijnlijk nog tig keer terug moet komen. Het idee van al dat wachten en afhankelijk zijn zorgt er dan dus voor dat je bij voorbaat al enige weerzin hebt.

ik weet wat je bedoelt. al die onderzoeken en gesprekken zijn knap enerverend, het betreft toch je gezondheid en toekomst. geen wonder dat je je energie weg voelt lopen. ik wens je sterkte!

Waarschijnlijk komt dat door spanningen,die je bewust of onbewust opbouwt. Tegenzin kan er ook mee te maken hebben,je denkt algauw(tenminste ik) alweer dat geklep. Probeer er een beetje fatalistisch tegen aan te kijken, dat probeer ik ook! Moet er wel bij vertellen dat het mij ook niet altrijd lukt. Sterkte!

Als je iets doet wat je niet wilt, dan word je er hardstikke moe van... Zo zit dat... En dat geldt voor alles, dus niet alleen naar het ziekenhuis gaan, maar voor alles... voorbeeldje: Als je niet wil leven is opstaan op zich al zeer vermoeiend...

Ik denk inderdaad dat het wachten een grote rol speelt, als ik naar de neuroloog moet ( waar ik zeker 15 tot 30 min.later dan de afspraak geholpen wordt ), is dat vermoeiender dan de 30 bestralingen elke dag aan een hersentumor waar ik 29 x precies op tijd en soms was ik op de tijd van de afspraak al bestraalt omdat ik te vroeg was en 1 x te laat ivm een storing aan het apparaat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100