Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wanneer Ben Je Verslaafd Aan Je Telefoon?

Mijn ouders zeggen dat ik veel te veel met mijn telefoon speel, Terwijl ik maximaal 1 uur per dag speel. Wanneer ben ik echt aan mijn telefoon verslaafd???????

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een telefoonverslaving is er sprake van tenminste drie punten uit de volgende opsomming: 1. ongepast gebruik van je telefoon, 2. onthoudingsverschijnselen als je de telefoon niet hebt, 3. langer spelen dan je had gewild, 4. het lukte niet om het te verminderen, 5. je besteedt veel tijd, 6. je geeft andere tijdsbestedingen op, 7. je blijft maar spelen terwijl je weet dat je het niet wil. Zo kun je het zelf bepalen. Deze opsomming is in de trant van een officiële lijst.

Bronnen:
DSM IV

Als je echt niet meer zonder kan.

Als je niet meer kan stoppen, maar als je wel kan stoppen en dus niet verslaafd bent zegt dat dus niet dat het goed voor je is om veel te spelen met je telefoon. Stop dus wel op tijd.

Een uur per dag valt nog wel mee. Maar goed. Iemand die echt verslaafd is relativeerd ook graag in zijn eigen voordeel om het tegendeel te bewijzen. Misschien loop je wel van smorgens tot s'avonds met je gsm in de hand. Je bent verslaafd als je echt niet meer zonder kan. Laat dat ding eens een twee dagen thuis. En kijk dan hoe je zelf daarop reageert. Als je al snel de neiging hebt om toch dat ding te pakken dan ben je verslaafd. Hou je het zonder problemen twee dagen vol zonder telefoon ben je niet verslaafd.

Als je je batterij 3x ( of vaker ) oplaadt en helemaal leegmaakt per dag. Dan ben je verslaafd :p

Als je net als ik een paniekaanval krijgt als je je telefoon ergens vergeten bent en de hele dag dan naar je telefoon wiltgrijpen.

Als je telefoon geplakt is aan je hand..

Je bent eraan verslaaft wanneer je er niet meer zonder kan, of als je egt 24 uur per dag achter zit.

Volgens mij: Als je in paniek raakt als de telefoon (even) zoek is. Dat je thuis wil blijven van school omdat je eerst die telefoon terug moet. Niet omdat je de telefoon nodig hebt onder de les, maar omdat je paniek voelt als je hem niet bij je hebt. Dan ben je verslaafd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100