Kan ik geld vorderen bij huisarts omdat hij mij onnodig naar specialist doorstuurt voor eenvoudige behandeling (wratten) met aanslag op eigen risico?

Mijn huisarts heeft mijn naar een specialist gestuurd met bijbehorende aanslag op eigen risico. Kan ik hier iets aan doen c.q. terug vorderen bij huisarts? Waarom draai ik op voor iets waar de huisarts geen zin in heeft? Het betreft eenvoudig aanstippen van wratten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat kan niet. De huisarts heeft je niet verplicht naar die specialist te gaan en misschien heeft de huisarts zelf niet de middelen om wratten aan te stippen.

Nee je moet het zelf betalen, het is trouwens belachelijk dat mensen met een wratje naar een dokter of specialist gaan, kost de maatschapij alleen maar meer geld. Er zijn bij de apotheek middelen genoeg die veel goedkoper is dan een artsbezoek. Zo gaat de premie alleen maar meer omhoog.

Nee, dat kan niet. Bespreek in elk geval met je huisarts dat je hier niet tevreden over bent en dat je het een volgende keer anders wilt. Eventueel zou je wat er gebeurd is ook kunnen melden bij je zorgverzekeraar. De meeste huisartsen zijn aangesloten bij een regionale klachtencommissie. Als je een klacht wilt indienen over je huisarts kan het IKG je helpen bij hoe je dit zou kunnen doen.

Bronnen:
http://www.bbvz.nl/top20klachten/eenklacht...
http://www.kiesbeter.nl/patienteninformati...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100