Wat te doen met een oor dat steeds dicht zit?

Mijn oor gaat steeds dicht zitten, wat is er tegen te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan bij de drogist audispray halen, lost het allemaal een beetje op en kan je het eruit laten lopen.

Een paar dagen paracetamol slikken en dagelijks heel zachtjes je oor klaren...

Uit laten spuiten bij de dokter(sassistente). Je zult geluiden horen die je nooit gehoord hebt!

Even een afspraak maken met de huisartsassistente. Ik denk dat het oor uitgepoten moet worden. Meestal moet je dan eers een paar dagen druppelen met olie. Daarvoor kun je dan bij de apotheek een pipetje halen voor een paar centen.

Waarschijnlijk wordt het probleem veroorzaakt door een harde prop oorsmeer die de gehoorgang blokkeert. Allereerst kun je proberen het zelf op te lossen door een watje met wat sla-olie in je oor te stoppen en dit ongeveer 10 minuten a een kwartiertje te laten zitten. Hierdoor wordt het eventueel aanwezige oorsmeer zacht en kun je het makkelijker verwijderen. Mocht dit geen resultaat opleveren, dan zou ik een afspraak bij de huisarts maken om het even uit te laten spuiten. Dit is geheel pijnloos, het kriebelt alleen een beetje en, zo weet ik uit ervaring, een hele opluchting!

Ligt er aan of je verkouden bent zo ja een goede neus druppels kopen of zelf je neus spoelen met lauw wat en zout

Je probleem is voor mij heel herkenbaar ik liet ook regelmatig mijn oren uitspuiten. Ik kreeg vervolgens zo'n "nepspuit" mee waarmee je zelf elke dag je oren schoon kan houden met gewoon lauwwarm water. Sindsdien ben ik van die lastige kwaal af en hoef ik dus niet meer terug naar de arts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100