Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Moet je bij rugpijn gewoon aan het werk?

Rugpijn/bekkenpijn waarbij je amper kunt bukken of bewegen. Maar misschien wel op een krukje kunt zitten.
Hoe groot is de kans dat je het alleen maar erger maakt?
(winkel werk)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt er maar aan. Als je rugklachten zo ernstig zijn dat je vermoed dat je er niet zomaar mee kunt werken dan heb je als het goed is als een arts of fysiotherapeut bezocht. Die kan het beste advies geven. Op eigen houtje besluiten maar niet te gaan werken word meestal niet op prijs gesteld door werkgevers. Overigens zijn er maar weinig fysiotherapeuten die tegenwoordig nog bedrust o.i.d. adviseren bij rugklachten. Voor de meeste rugklachten geldt dat in beweging blijven gunstiger is dan rust. Uiteraard moet je dan wel een beetje rustig aan doen en al te zwaar werk als tillen vermijden.

Ik zou bellen dat ik een dagje plat ga ;-)

Ga ff langs een chiropractor. Laat je rug/bekken ff kraken. Waarschijnlijk gaat de pijn dan sneller weg in plaats van gewoon liggen. Veel zitten maakt het juist erger

Als je tijdens je werk rustig kunt blijven zitten, dan zou je kunnen gaan en zeggen: 'Als het niet gaat, meld ik me ziek en ga ik naar huis'. Als je moet tillen, draaien en dergelijke, dan zou ik er niet aan beginnen.

Je bent wellicht al bij je huisarts geweest (je vraag van gisteren over je heup die altijd uit de kom gaat). Dan zou ik even een telefoontje doen om te vragen wat hij/zij erover denkt. Ik kan me voorstellen dat je heel veel pijn hebt met zo'n aandoening. En misschien maak je het inderdaad erger door te blijven werken. Vraag het aan je arts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100