Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik leef al heel lang in een "droom" en ik kom er maar niet uit..Ook last van paniek aanvallen..Hoe kom ik er vanaf??Wat voor therapie is er voor??

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik raad u aan deskundige hulp te zoeken. Ga naar de huisarts en vertel uw verhaal. Hij of zij kan u doorverwijzen naar een psychiater.

Wat je beschrijft klinkt als depersonalisatie - zie de Bron hieronder voor wat meer informatie daarover. Depersonalisatie wordt ook wel derealisatie genoemd. De paniekaanvallen horen hier "gewoon" bij. Zoek contact met lotgenoten - dat blijkt te helpen. En zoek contact met je huisarts. Die kan je verwijzen naar een psycholoog of psychiater. Depersonalisatie is een serieuze aandoening die je leven enorm beïnvloedt. Een goede begeleiding is dus noodzakelijk. Met alleen goedbedoelde tips uit de alternatieve hoek (in de trant van: slik mineraal X of vitamine Y) kom je er absoluut niet, want dat heeft hier totaal niets mee te maken.   Toegevoegd na 2 minuten:   Overigens ben ik natuurlijk slechts een (weliswaar goedbedoelende) leek. Zie mijn idee dat het wel eens depersonalisatie zou kunnen zijn dus niet als diagnose. Alleen een expert, een kenner, kan zo'n diagnose stellen. Dus ook daarom het advies: ga te rade bij een kenner. Dat is de huisarts, of een specialist naar wie de huisarts jou doorverwijst.  

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Depersonalisatie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100