Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom is laurierdrop goed tegen aambeien?

Ik hoor van verschillende mensen dat laurierdrop goed is tegen maagzuur, te lage bloedsuiker maar ook tegen aambeien, wat is nu precies wat die laurierdrop doet dat het goed is daartegen. Ik zie geen overeenkomst waarom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Laurier werkt antiseptisch op de luchtwegen en helpt bij griep, tandpijn en aften. Het is vochtafdrijvend, wekt de eetlust op en bevordert de spijsvertering. Laurier is opwekkend en mede daardoor een natuurlijk antidepressivum. Ook bij sinusitis, keelpijn, bronchitis brengt laurier verlichting, De olie uit laurier gewonnen kan in de aromatherapie gebruikt worden bij de behandeling van spierpijn, zenuwpijn en verrekking. het staat er al bij bevordert de spijsvertering

Is het niet, voor zover ik weet. Aambeien worden gevormd door te hoge druk in de zwellichamen, die in het laatste deel van het rectum zitten. Er is weinig concreet bewijs over het oorzakelijk verband. Dat kan bijvoorbeeld (waarschijnlijk) komen door te veel persen, een slappe vaatwand (door bijvoorbeeld een bindweefselstoornis), zwangerschap (hormonale invloeden en druk van het kind) of een slechte bloedcirculatie. Het bloed drukt met grote kracht tegen de wand, de wand stulpt uit, en er is een aambei. Laurier zou bij keelpijn en luchtweginfecties enige verlichting geven, maar over een eventuele positieve werking op aambeien heb ik nog nooit iets gehoord.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100