Hoe kom ik van een verstopte neus af?

Ik ben nogal verkouden, maar door dit krijg ik ook last met ademen. Ik heb al neusspray geprobeert maar dat had geen enkel effect.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neusspray met zoutoplossing te halen bij de drogist.. Of gewoon zout oplossen in water.. opsnuiven totdat je het net niet in je keel krijg en uitsnuiten (onder een hete douche bijvoorbeeld) je kan jezelf ook afvragen wat de reden is waarom ie dicht zit.. bij mij zijn enkele redenen wel eens, te kort geslapen, oververmoeidheid, te weinig water gedronken, kougevat.. en daar moet ik dan iets aan doen.. maar als het een blijvend iets is, zou ik naar de dokter gaan.. als het een kwestie is van een paar dagen.. gewoon uitzitten, dit heeft iedereen wel eens.. :) succes!

Middelen zoals boven kun je uitproberen, maar volgens mij is dit alleen maar symptoombestrijding. Het kan iig voor een iets fijner gevoel zorgen (verlichting). Wel zou ik dit in de gaten houden en kijken/noteren wanneer je er het vaak last van heb. Als de klachten aanhouden zou ik om een verwijsbrief naar de KNO arts vragen. Die kan eea verder onderzoeken (op allergie oid) en kijken wat de evt oorzaken zijn. Neusspray, niet teveel gebruiken! Heb je Nasonex?

Ik vind de neusspray van etos heel goed werken! Probeer dat eens

Welke neusspray? Let op de werkzame stof. Al er Xylometazoline in zit, en het werkt dan nog niet, lijkt het mij het beste de huisarts te raadplegen. Dit is namelijk een paardenmiddel, dat bij een gewone verkoudheid binnen enkele minuten lucht zou moeten geven. Je mag het ook niet langer dan 1 week of zo gebruiken, omdat het anders schadelijk kan zijn voor het slijmvlies. Als dat niet werkt moet er bijna wel iets anders aan de hand zijn... Als het gaat om een homeopathische neusspray, of zout oplossing kan je de xylometazoline-spray nog proberen. (maar dus niet te lang of te veel gebruiken.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100