Vanaf hoeveel graden koorts is het levensbedreigend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanaf een graad of 42. Bij die temperatuur stolt eiwit en dat betekent domweg einde oefening van de menselijke fysiologie.

vanaf 40 tot 41 graden Toegevoegd na 1 minuut: hrestel: Koorts kan dus een natuurlijk beschermingsmechanisme zijn. Heel hoge koorts kan echter schade veroorzaken of ons zeer onbehaaglijk doen voelen. Als de lichaamstemperatuur boven de 42 °C stijgt, leidt deze tot de dood door denaturatie van eiwitten (proteïnen).

Bronnen:
wikipedia

Heel hoge koorts kan schade veroorzaken of ons zeer onbehaaglijk doen voelen. Als de lichaamstemperatuur boven de 42 °C stijgt, leidt deze tot de dood door denaturatie van eiwitten (proteïnen). Toegevoegd na 2 minuten: denaturatie = proces, waarbij een eiwit zijn structuur verliest en inactief wordt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koorts

42 graden is de levensbedreigende limiet IN HET ALGEMEEN Maar ik durf te stellen dat het voor sommige mensen mogelijk al lager is. Als ik het verschil zie in gedrag bij 39 graden (de één heeft flink koorts maar verder niks en de ander heeft gewoon een delirium en slaat al aan het raaskallen), dan denk ik dat voor de laatste het toch eerder een risico wordt.

Kan best 42,43 zijn als je maar niet suf ( minder allert) wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100