Hoeveel melatonine mag je innemen?

Ik heb tabletjes in huis van 0.1 mg. Er staat op het doosje dat je er maar een in hoeft te nemen. Maar kan ik er bv 3 innemen? Werkt dat beter? en kan het kwaad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kunt er drie innemen. Een dosis van 0,1 -0,3 mg heeft het beste effect. Toegevoegd na 2 minuten: Als je teveel neemt gaat het effect vooral weg. Volgens bijgaand artikel is er nog geen studie naar de effecten op lange termijn van hoge dosissen, maar hele hoge bloedwaarden kunnen niet gezond zijn. Dan gaat het wel om 50 mg. Toegevoegd na 3 minuten: voor meer overige binformatie, zie ook de suggesties (links) onderaan je vraag. Toegevoegd na 4 minuten: Wikipedia noemt 3 -5 mg melatonine als dosis waarbij bijwerkingen op kunnen treden (nog altijd 30 pillen!) Toegevoegd na 5 minuten: Nb. Als je hiermee in slaap wilt komen, zorg dan ook dat je gaat ontspannen en lichten uit doet (dus geen TV gaat kijken).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Melatonine
http://skepp.be/artikels/pseudo-wetenschap...

Melatonine van 0,1 mg is vrij verkrijgbaar maar heeft nauwelijks of geen effect. Zwaardere zijn slechts op recept. Artsen schrijven meestal tussen de 0,3 en 0,5 voor. Melatonine is een lichaamseigene stof en heeft in die doseringen geen bijwerkingen.

Ik gebruik ze ook en dan Time release,er staat inderdaad 1 pilletje per dag op,maar dat heeft geen enkel effect. Als je het via een recept van de huisarts krijgt dan schrijft hij in beginsel 2 mg voor,helpt dat niet dan wordt het 5 mg. Om 2 mg te krijgen zou je 20 pilletjes van Time release in moeten nemen en dit doe ik nu ook vanaf het begin en het helpt goed.

Mijn dochter(16) neemt 7 mg melatonine ,is begonnen met 5 mg ,deze dosis is vast komen te staan in overleg met kinderarts en neuroloog,nadat onderzocht werd dat ze zelf geen melatonine aanmaakt,ook na de natuurlijke wijze te stimuleren,zoals donker maken voor slapen,geen tv,geen spannend boek,rustige muziek,kamillethee of warme melk,warm bad. Ze slikt de melatonine al vanaf haar 8ste jaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100