Ik zag bij een antwoord op een vraag op gv eens iets over iemand die aan een gescheurde blaas is overleden. Dat kan toch niet?

Het was bij deze vraag, laatste antwoord: http://www.goeievraag.nl/vraag/bestaat-wereldrecord-urine-inhouden.54619
Kent iemand dat verhaal, want ik vind het wel vrij knap...
En als het wel kan, hoe dan?

Toegevoegd na 10 minuten:
Ok, het kan dus blijkbaar wel (zie antwoord hieronder), maar hoe heeft dat broertje van die schrijver dat volgehouden, of hoe hebben die kampbeulen het zover kunnen laten komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een spontane blaasruptuur komt zelden voor en kan te wijten zijn aan verschillende ziekteprocessen, maar kan ook optreden bij overigens normale en gezonde mensen zonder dat er een oorzaak voor wordt gevonden. Een scheuring van de blaas leidt ertoe dat er urine terechtkomt in de ruimten en de weefsels rondom de blaas. De blaas kan scheuren als gevolg van aandoeningen van de blaaswand, zoals ernstige ontsteking of zweervorming, een chronische (lang aanhoudende) infectie (bijvoorbeeld tuberculose) of een tumor of divertikel van de blaaswand. Overmatige blootstelling van de blaaswand aan straling is ook een risicofactor. Een spontane blaasruptuur kan verder optreden na een ontsteking en verzwering van de weefsels rondom de blaas of als een abces in die weefsels openbarst. Ook aandoeningen als prostaatvergroting en tumoren van de prostaat of de urinebuis, die ertoe leiden dat de blaas overmatig uitzet doordat de urine niet vrij kan wegstromen, kunnen soms een blaasruptuur veroorzaken. Als de blaas te veel wordt uitgerekt tijdens de bevalling kan eveneens een ruptuur optreden. Een eerder ondergane operatie aan de blaas kan een verhoogd risico op een blaasruptuur met zich meebrengen, door een mogelijke verzwakking van de blaaswand. Een enkele keer kan de aanwezigheid van grote blaasstenen leiden tot een spontane blaasruptuur. Het lekken van urine in het bekken of de buik leidt ertoe dat zich daar een omvangrijk abces vormt. Een intraperitoneale blaasruptuur leidt tot peritonitis (buikvliesontsteking), wat uiterst pijnlijk is. Na een operatie kan de katheter van zijn plaats raken, is het mogelijk dat er nog steeds urine weglekt en kunnen pijnlijke blaaskrampen optreden. Het is zodoende mogelijk dat een gescheurde blaas de dood ten gevolge heeft.

Bronnen:
http://www.gezondiza.nl/%7B96fbccf6-0046-4...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100