Hoe kun je iets vergeten?

Of laten vervagen in je geheugen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan andere dingen denken. En vooral niet te veel bezig zijn met het vergeten ervan. Zo raak je het namelijk nooit kwijt omdat je er (onbewust) meer mee bezit bent dan ooit.

De tijd nemen om het te verwerken. Dit kun je doen met zelfhulpboeken en oefeningen, maar je kunt hierbij ook professionele hulp inschakelen. Probeer het niet geforceerd te verdringen: het komt altijd weer terug en wellicht erger dan toen. Tijd heelt alle wonden, zo is het echt. Maar pak het vooral aan en verwerk het, geef het juist een plekje.

Dat lukt niet zomaar, want zodra jij denkt"IK wil er niet meer aan denken" dan is het al weer te laat want je bent er al mee bezig en het zit weer in je gedachten. Je kan het proberen te verwerken zodat er aan denken niet meer zo negatief is. Maar je kan ook elke keer als je er aan denkt tegen jezelf zeggen, gebeurt is gebeurt, stop met hieraan denken. Het is heel afhankelijk van wat het is wat je wil vergeten. Wil je vergeten dat je iets heel stoms hebt gezegd of gedaan dan werkt het 2de beter, het is gebeurt je kan de tijd niet meer terug draaien, als je de aangedane 'schade' hebt hersteld , dan proberen de knop om te draaien, weg ermee. Gaat het om iets heftigs wat jou over komen is en wat maar in je hoofd blijft spoken dan is het goed hierover te praten, laat anderen maar vertellen hoe ze tegen de gebeurtenis aankijken, kan soms heel verhelderend werken. Dan ga je zoiets verwerken en wordt eraan terug denken op den duur minder pijnlijk. Maar voor beide geldt dat het tijd kost

vervang het met een andere herinnering en denk''het is gebeurd,niks meer aan te doen'' en verwijder het uit je gedachten.kijk even omhoog en zet de ''vergeetknop om'' soms gebeurd het dat je het gene wat je heb gezegd/gedaan nog een keer wil doen.DOENDAT NIET.je gaat er gelijk weer over nadenken en dan is het weer moeilijker om te vergeten.als het nog een keer gebeurd.besteed er dan geen aandacht aan.kijk iets op youtube of netflix etc wat je leuk vind en je zult merken dat je op deze manier meer aan dat leuke gaat denken dan aan wat er gebeurd is.als je er moeite mee hebt,vraag dan hulp aan bijvoorbeeld:vrienden,familie,docenten,collega's etc. veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100